Cum poti consuma energie si sa platesti mai putin?

Cum poti consuma energie si sa platesti mai putin?

0 Shares
0
0
0

Mai mult ca sigur exista o multime de persoane care in fiecare luna sunt nemultumite de pretul pe care il au de platit pentru consumul de energie electrica si energie termica.

Tinand cont de faptul ca pe intuneric nu se poate sta intr-o casa, si ca mai trebuie sa functioneze un televizor, un frigider, o masina de spalat sau alte aparate electronice sau electrocasnice, este evident faptul ca se va consuma energie electrica.

Tinand insa cont si de faptul ca preturile facturilor privind energia electrica sunt destul de mari, cei care locuiesc la casa ar trebui sa se gandeasca foarte serios sa opteze pentru panourile solare fotovoltaice.

De ce? Pentru ca rolul acestora este acela de a capta energia solara si de a o transforma in energie electrica, iar astfel energia respectiva va putea sa fie folosita.

Intr-adevar sunt putin costisitoare aceste panouri, insa cu siguranta investitia va fi amortizata foarte rapid, iar apoi nu se vor mai plati facturi pentru curentul electric, dat fiind faptul ca acesta este produs de catre panourile fotovoltaice.

Oamenii cu siguranta sunt foarte nemultumiti mai ales pe timpul sezonului rece si datorita preturilor extrem de mari pe care le au de platit pentru consumul de energie termica.

Tocmai de aceea, ar trebui ca toti cei care locuiesc la casa sa isi indrepte atentia spre panouri solare incalzire locuinta, iar aceste panouri vor transforma energia solara in energie termica.

Este evident faptul ca si aceste panouri solare termice vor avea preturile putin ridicate, insa tinand cont de faptul ca energia termica nu va mai trebui platita apoi, aceasta fiind produsa de catre panourile solare, intr-o perioada de timp destul de scurta investitia va fi amortizata.

In ceea ce priveste aceste panouri solare termice, trebuie mentionat faptul ca putem discuta despre o clasificare panouri termice, iar in continuarea acestui articol vom dezbate pe scurt acest subiect.

In primul rand, pe piata se pot gasi panouri solare plane care folosesc un element absorbant al carui rol este acela de a transforma energia solara in energie termica. Aceasta energie termica obtinuta va fi cedata unui agent termic, care fie va utiliza pe loc energia, fie o va stoca pentru a fi folosita atunci cand este nevoie.

Aceste panouri solare termice sunt prevazute cu o carcasa metalica foarte rezistenta la intemperii. Un detaliu foarte important si care merita amintit in acest articol este faptul ca energia termica produsa de aceste panouri, care se pierde de obicei este redusa.

A doua categorie de panouri solare termice cuprinde acele panouri termice cu tuburi vidate, care sunt construite din sticla borosilicata. Aceste panouri sunt alcatuite din doua tuburi concentrice care sunt sudate intre ele in fiecare tub al colectorului.

Despre aceste panouri este important de mentionat faptul ca spatiul dintre tuburi se videaza, iar astfel energia termica va fi pastrata in cel mai eficient mod.

Referitor la aceste tuburi vidate trebuie precizat ca se gasesc mai multe tipuri, dar cele mai des recomandate sunt tuburile de tip heat – pipe.

0 Shares
You May Also Like