Cum sa iti amenajezi cat mai frumos locuinta?

Cum sa iti amenajezi cat mai frumos locuinta?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi visam sa avem o locuinta precum in revista, insa pentru asta trebuie in primul rand sa avem un buget care sa ne permita sa ne amenajam locuinta intr-un astfel de mod, iar in al doilea rand, trebuie sa avem si putina imaginatie atunci cand trebuie sa ne cumparam mobilierul, draperiile si tot ceea ce mai vrem sa avem in casa.

Asadar, mai intai de toate, trebuie sa acordam o mare atentie peretilor si zugravelii acestora, pentru ca va trebui sa alegem cu foarte mare grija culoarea. De ce? Este foarte simplu raspunsul, si anume, ca trebuie ca peretii si culoarea acestora sa se asorteze cu tot ceea ce va fi in camera.

In primul rand, culoarea peretilor trebuie sa se asorteze perfect cu culoarea parchetului, iar in ceea ce priveste parchetul, se stie faptul ca se pot gasi o multime de modele de parchet, astfel ca fiecare va opta pentru ce tip si model de parchet va dori, pentru a avea casa amenajata.

Deasemenea, peretii si parchetul trebuie sa se asorteze perfect cu obiectele de mobilier care vor fi in incaperea respectiva. Cu siguranta un parchet crem sau maro, nu se potriveste cu o zugraveala de culoare care are nuante de verde, si in camera sa mai fie si mobila de o culoare visinie.

Asadar, trebuie ca toate aceste elemente sa fie asortate si potrivite astfel incat aspectul incaperii sa fie unul foarte frumos.

Deasemenea, trebuie sa acorzi o mare atentie covorului pe care il vei alege pentru fiecare incapere pentru ca el trebuie sa fie asortat perfect cu toate elementele amintite anterior. Este iarasi foarte important sa iti alegi un covor care sa fie asortat perfect si cu draperiile si cu perdelele pe care le vei avea in camera.

In ceea ce priveste aceste accesorii pentru ferestre, vei putea sa iti alegi draperii si perdele care sa faca parte din stilul modern, sau poti deasemenea sa iti alegi si perdele sau draperii care sa se incadreze in stilul clasic, insa asta tine de gusturile si de preferintele tale.

Poti sa iti indrepti atentia spre cate un tapet pe care sa il ai in fiecare camera, pentru ca un astfel de accesoriu, cu siguranta are un rol decorativ, si cu siguranta va iesi in evidenta. Cei care iti vor vizita casa, cu siguranta vor ramane impresionati de tapetul ales de tine.

In dormitor de exemplu, poti sa alegi un tapet pentru ca acesta va oferi o atmosfera confortabila si calda, iar ca si o recomandare, ar fi de ales culorile moi, sau cele pastelate, insa nici ideea de a opta pentru nuante neutre de bej nu ar fi una tocmai rea. Ar fi indicat ca pe langa tapet sa optezi si pentru un tablou care sa aiba o tematica potrivita. Cu siguranta in acest fel, dormitorul va avea un aspect foarte placut.

Alegerea tapetului pentru camera copiilor cu siguranta nu va fi foarte dificila, pentru ca aici regulile de alegere sunt foarte simple. Se poate opta pentru un tapet care sa aiba imprimat un personaj din desene animate, sau un personaj de basm.

In cazul celor care au copii mai mici, tapeturile alese trebuie sa aibe culori mai plande, iar pentru fete ar fi de preferat un tapet de culoare roz, in timp ce pentru un baiat, tapetul potrivit ar fi de culoare bleu.

0 Shares
You May Also Like