Cum sa iti gasesti de munca mai usor?

Cum sa iti gasesti de munca mai usor?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vorbim despre locuri de munca in strainatate si despre munca in general multi se intreaba cum ar putea sa isi gaseasca mai repede si mai usor un loc de munca fara sa mai fie nevoie sa incerce atatea firme.

In conditiile in care la noi si nu numai piata locurilor de munca incepe sa isi revina incet, si companiile sunt reticente atunci cand vine vorba despre angajari si sunt tot mai pretentioase in ceea ce priveste angajatii noi este tot mai greu sa va gasiti un job nou. Daca urmati mai multi pasi simpli atunci si cautarea va fi mai accesibila.

Trebuie sa stiti ce vreti. In primul rand va trebui sa aveti un raspuns bun la intrebarea simpla ce vreti sa faceti tinand cont de faptul ca cei care pun aceasta intrebare sunt si dispusi s va ajute. Astfel daca aveti in minte mai multe obiective clare atunci va va fi mult mai simplu si mai usor sa le explicati celorlalti ce vreti si ce cautati.

Spre exemplu vreau sa lucrez la revista X ca si redactor. Am mai lucrat z ani la o companie Y unde am editat si conceput 50 de articole in fiecare luna. Respect toate termenele limita si ma adaptez foarte usor la o gama foarte lara de subiecte. Acesta poate sa fie un raspuns la aceasta intrebare pe care am mentionat-o anterior.

Cautati si un partener. Nu este indicat sa fiti pe cont propriu in momentul in care va cautati un loc de muca. Si in cazul acesta se aplica aceeasi zicala si anume doua capete vor fi mereu mai bune ca unul.

Puteti ruga un prieten sa va ajute ori pe cineva foarte apropiat care este intr-o situatie similara. O idee buna este si sa va inscrieti in grupuri pe retelele de socializare ori pe forumurile unde se strang cei care nu au un job. Relatioarea va aduce multe beneficii in primul rand pentru ca veti intelege ca nu sunteti sinurii care simt ca se lupta cu mori de vant.

Interactionati. Nici convorbirile normale, fata in fata nu ar trebui sa fie neglijate. Incercati sa faceti ceva macar o data pe saptamana, sa iesiti la cafea cu prietenii, sa mergeti la sedinte cu parintii sau sa va inscrieti la workshopuri. Niciodata nu aveti de unde sa stiti de unde sare un iepure in special pentru ca foarte multe oportunitati de angajare sunt aflate din gura in gura.

Puteti avea un profil bun care sa va ajute sa aveti un cv bun. Linkedin este o retea sociala preferata de catre angajatori si profilul vostru ar trebui sa ra reflecte si calificarile dar si toata experienta acumulata pana in prezent. De asemenea a recomandam sa fiti activi in acele grupuri si sa urmariti postarile venite de la companiile pe care le-ati vizat.

Un lucru important este sa nu disperati si sa nu aplicati la toate joburile care va ies in cale pentru ca nu veti fi priviti cu ochi buni de angajatori atunci cand vad ca ati ales 4 locuri diferite din cadrul companiei.

0 Shares
You May Also Like