Cum se alege aplica de perete?

Cum se alege aplica de perete?

0 Shares
0
0
0

Cum se alege aplica de perete?
Lampile de perete sau aplice de perete sunt solutia perfecta pentru a ilumina anumite colturi ale casei sau anumite incaperi cu tavane joase si spatii inguste, cum ar fi holurile, intrarile si scarile. De asemenea, sunt ideale pentru a ilumina exteriorul casei. Asezate pe perete, ele creeaza un joc de lumini si umbre, facand atmosfera eleganta si confortabila. Sau pun in evidenta obiecte sau creeaza o zona de lectura perfecta.

Alegeti-le in functie de stilul casei dvs. si de tipul de iluminat de care aveti nevoie. In acest articol dorim sa va oferim cateva informatii si sfaturi utile pentru a alege cea mai buna lampa de perete pentru nevoile dumneavoastra. Lampile de perete sau aplice sunt perfecte atat pentru iluminatul interior si exterior al locuintei. Sunt atat de versatile incat exista in mii de versiuni, fiecare unica si cu functionalitatea sa, pentru a se potrivi tuturor gusturilor si nevoilor.

  • Cautati o lampa de lectura de noapte? Alegeti o lampa de perete snobabila sau o lampa de perete pivotanta cu USB.
  • Cautati o lampa care sa puna in valoare un tablou sau o opera de arta? Alegeti o lampa de perete directionala!
  • Doriti sa va imbunatatiti exteriorul casei? Alegeti o aplicatie bi-emisie!
  • Doriti sa va iluminati semnul de magazin sau placa de birou? Alegeti o lampa de perete cu semn de exterior!

Cum sa alege o lumina de perete?

Exista mai multi factori care trebuie luati in considerare, toti legati de nevoile dumneavoastra si de modul in care intentionati sa “aplicati” functionalitatea acestei fantastice lampi de perete. Asadar, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti atunci cand planuiti sa cumparati o lampa de perete este sa va ganditi unde sa o amplasati si daca exista alte surse de lumina, fie ca este vorba de alte puncte de lumina sau de surse de lumina naturala din exterior.

Pare o banalitate, dar alegerea cu grija a locului unde se plaseaza determina o serie intreaga de caracteristici intrinseci ale lampii, care vor trebui luate in considerare ulterior.

De exemplu: o lampa de lectura de pe noptiera va fi diferita de o lampa de hol, precum si pentru toate celelalte camere din casa.

Alegerea tipului de lumina

Alegerea tipului de lumina pe care il va emite lampa este necesara pentru a intelege ce trebuie sa iluminati si, astfel, pentru a decide de cata lumina aveti nevoie si daca acest punct de lumina va fi integrat intr-un sistem mare cu alte lampi.

Lumina difuza

Este uniforma si lumineaza uniform intreaga camera. Alegeti lampi cu dispersoare de o singura culoare si fara capac sau cu abajururi din material textil de culoare deschisa. Becul trebuie sa aiba un unghi de difuzie de 360°, pentru a nu crea zone de umbra. Sunt ideale in camera de zi sau in dormitor, ca lumina principala.

Lumina directionala directa

Focalizat si directionat in jos, acesta lumineaza direct un obiect, o zona din camera sau o zona de lectura. Alegeti o lampa de perete cu dispersoare conice realizate din materiale opace, cum ar fi metalul si plasticul. O lampa cu un unghi de difuzie de 150° este potrivita pentru un fascicul de lumina concentrat.

Cum au aparut becurile?

Lumina electrica, una dintre facilitatile de zi cu zi care ne afecteaza cel mai mult viata, nu a fost „inventata” in sensul traditional in 1879 de Thomas Alva Edison, desi s-ar putea spune ca el a creat prima lumina incandescenta practica din punct de vedere comercial. El nu a fost nici primul, nici singurul care a incercat sa inventeze un bec cu incandescenta. De fapt, unii istorici sustin ca au existat peste 20 de inventatori de lampi cu incandescenta inainte de versiunea lui Edison.

Cu toate acestea, Edison este adesea creditat cu inventia, deoarece versiunea sa a fost capabila sa depaseasca versiunile anterioare datorita unei combinatii a trei factori: un material incandescent eficient, un vid mai mare decat au fost capabili sa obtina altii si o rezistenta ridicata care a facut distributia puterii din o sursa centralizata viabila din punct de vedere economic.

In 1802, Humphry Davy a inventat prima lumina electrica. A experimentat cu electricitatea si a inventat o baterie electrica. Cand a conectat firele la baterie si o bucata de carbon, carbonul a stralucit, producand lumina. Inventia sa a fost cunoscuta sub numele de lampa cu arc electric. Si desi producea lumina, nu o producea mult timp si era mult prea stralucitoare pentru utilizare practica.

In urmatoarele sapte decenii, alti inventatori au creat si „becuri”, dar nu a aparut niciun model pentru aplicare comerciala. Mai remarcabil, in 1840, omul de stiinta britanic Warren de la Rue a inchis un filament de platina spiralat intr-un tub vid si a trecut un curent electric prin el.

Designul s-a bazat pe conceptul ca punctul de topire ridicat al platinei i-ar permite sa functioneze la temperaturi ridicate si ca camera evacuata ar contine mai putine molecule de gaz pentru a reactiona cu platina, imbunatatind longevitatea acesteia. Desi un design eficient, costul platinei l-a facut nepractic pentru productia comerciala.

0 Shares
You May Also Like