De ce este important sa ai un scaun de birou bun?

De ce este important sa ai un scaun de birou bun?

0 Shares
0
0
0

De ce este important sa ai un scaun de birou bun?
Cei care folosesc calculatorul foarte putin, cu siguranta nu vor investi bani multi in achizitionarea unui scaun de birou, pentru ca nu vor petrece multe ore stand asezati pe scaun.

In schimb, cei care lucreaza de acasa, sau cei care lucreaza la birou, dat fiind faptul ca vor petrece 8 ore pe scaunul de birou in fiecare zi (cel putin), vor avea de petrecut 40 de ore saptamanal pe acel scaun, 160 de ore lunar, si anual in jur de 1900 de ore.

In aceste conditii, este firesc faptul ca fiecare persoana care lucreaza la birou si care are nevoie de un scaun directional, isi va indrepta atentia spre unul de cea mai buna calitate, poate chiar spre un scaun directorial cu masaj.

De ce este important un scaun bun?

Exista multe avantaje pentru a avea un scaun de birou bun, pe langa faptul ca ai mai putina incordare la spate. Un scaun de birou bun, de sustinere, previne oboseala si disconfortul care pot veni de la asezarea pe acelasi scaun ore intregi.

Studiile au aratat ca angajatii care se simt confortabil sunt mai productivi si contribuie la un mediu de munca mai pozitiv decat angajatii care nu se simt confortabil stand pe scaunul de birou.

In sfarsit, faptul ca un scaun de birou corect si confortabil reduce numarul de pauze pe care angajatul va trebui sa le faca din cauza faptului ca este incomod, este un alt avantaj, pentru ca angajatul va munci mai mult si va fi mai productiv.

Cum se incearca un scaun de birou?

Managerii de birouri ar trebui sa se asigure ca angajatii lor au posibilitatea sa incerce pe scaunul pe care intentioneaza sa il cumpere inainte de a-l cumpara pentru a se asigura ca se potriveste bine angajatului.

Este important sa stiti cum trebuie sa se simta scaunul pentru a face o achizitie inteleapta. Multe companii de birouri vor aduce o varietate de scaune la birou, astfel incat angajatii sa poata sta in ele si sa decida care dintre ele se potriveste cel mai bine. Proprietarii de scaune ar trebui sa caute aceste lucruri atunci cand cumpara scaune noi:

  • Spatarul trebuie sa fie reglabil si sa urmeze forma coloanei vertebrale. De asemenea, ar trebui sa sustina curba in partea inferioara a spatelui.
  • Picioarele trebuie sa se odihneasca confortabil pe podea. Daca nu, reglati inaltimea scaunului sau adaugati un suport pentru picioare.
  • Taieturile de brate trebuie sa fie aproape de corp si sa permita umarului sa se relaxeze.
  • Inaltimea bratului trebuie sa fie reglabila si sa se potriveasca cu inaltimea biroului. Acest lucru va preveni incordarea catre umeri.
  • Intr-o pozitie de sedere asteapta cu nerabdare, centrul ecranului computerului este ceea ce trebuie vazut.
  • Spatarul scaunului trebuie sa ajunga la mijlocul omoplatilor pentru a oferi un sprijin adecvat, deasupra umerilor este si mai bun.
  • Scaunul scaunului trebuie sa fie suficient de lung pentru a pune doua sau trei lungimi de deget intre acesta si genunchi.
  • Daca este posibil, perna trebuie sa fie din spuma de memorie. Alte perne se uzeaza rapid si fac scaunul inconfortabil.

Gasirea scaunului potrivit care sa fie confortabil si sa nu se produca incordarea si vatamarea este un lucru deosebit de important pentru a avea angajati fericiti, sanatosi si productivi, care nu sunt bolnavi de rani la spate. Asigurati-va ca scaunele din birou sunt eficiente si ca isi fac treaba pentru a creste productivitatea.

Alegerea unui scaun nepotrivit, ca pune angajatii intr-o pozitie inconfortabila, si cu siguranta va scadea randamentul acestora. Deci, asigurati-va ca le oferiti angajatilor, scaune de birou potrivite, pentru a se simti confortabil si pentru a fi productivi.

0 Shares
You May Also Like