Cum alegi o trotineta electrica pentru copii?

0 Shares
0
0
0

Alegerea unei trotinete electrice pentru copii nu este deloc o sarcina usoara. Insa atunci cand cunosti toate elementele de baza, alegerea poate fi mult mai usoara decat la prima vedere. Cu toate acestea, vietile din ce in ce mai ocupate ale adultilor de astazi si timpul limitat nu permit cercetarea atenta a pietei pentru a gasi modelul ideal, cel care iese in evidenta fata de restul produselor de pe piata. Pentru a te ajuta sa faci alegerea cea mai buna pentru tine si pentru copilul tau, iata mai jos cele mai importante criterii in functie de care sa alegi o trotineta electrica.

Motorul

Exista doua tipuri de trotinete electrice pe piata. La cele mai comune modele, motorul porneste prin apasarea unui buton, in timp ce la alte modele este suficient sa iti iei putin elan si motorul va porni de la sine. Aceasta a doua categorie de trotinete electrice este mult mai potrivita pentru copii si vei gasi produse din aceasta categorie si in oferta Ecoways. Acest sistem de pornire promoveaza un stil mult mai intuitiv de a conduce.
Parintii trebuie, de asemenea, sa acorde atentie si modului in care functioneaza acceleratia.

Puterea si autonomia

Puterea trotinetelor electrice variaza de la un model la altul si este exprimata in W. In general, cele mai puternice modele sunt si cele mai grele. Cele mai putin puternice sunt mai usoare, iar viteza lor depaseste arareori 18 km/h.
In afara de capacitatea motorului, va trebui sa iei in calcul si autonomia trotinetei. Cele mai frecvente modele pot avea o autonomie de treizeci de minute. Cu toate acestea, este o caracteristica ce tine de capacitatea de incarcare a bateriei. Cele mai eficiente baterii, insa, sunt destul de voluminoase si grele. Varianta ideala de baterie pentru o trotineta electrica este bateria litiu-ion, a carei durata de viata este mai indelungata decat a celorlalte modele de pe piata.

Viteza

Un copil de 8 ani nu este pregatit sa conduca o trotineta electrica, indiferent de puterea acesteia. Pentru siguranta unui copil cu varsta mai mica de 12 ani este indicat sa alegi o trotineta a carei viteza sa nu depaseasca 15 km/h, o viteza la care pot fi evitate accidentarile. Daca este suficient de mare incat sa poata aprecia si regla viteza cu care se deplaseaza, poti face si o alegere mai curajoasa, insa atentie intotdeauna la siguranta!

Greutatea

Exista modele de trotinete care suporta o greutate maxima de 50 de kg, in timp ce altele sunt recomandate pana la 110 kg. Daca esti tentat sa te orientezi catre o trotineta electrica mai robusta, atentie ca va fi si grea si deci dificil de manevrat de catre copil atunci cand este singur.

Rotile

Alege intotdeauna modele cu roti pneumatice. Acestea sunt mult mai usor de manevrat, in ciuda riscului de perforare. Trotinetele cu roti din poliuretan au o durata de viata destul de limitata si se uzeaza mai repede daca trotineta este folosita intensiv.

Placa

Suportul pentru picioare sau placa trotinetei trebuie sa fie suficient de larga incat copilul sa isi poata mentine echilibrul, si trebuie sa fie prevazuta cu un strat antiderapant. Cauta un model cu cric, astfel incat trotineta sa fie usor de parcat.

Designul

Evident, designul trotinetei va influenta si el decizia finala de cumparare in cazul unei trotinete pentru copii de la Ecoways si este normal ca parintii sa tina in acest caz cont si de alegerea copilului.
Exista mai multe tipuri de trotinete pe piata, unele dintre ele chiar echipate cu scaun, astfel incat pot fi conduse stand asezat intr-o pozitie mai confortabila. Modelele clasice sunt cele in care copilul va trebui sa stea in picioare. De asemenea, exista si modele cu scaun detasabil.

0 Shares
You May Also Like