De ce este importanta optimizarea unui website pentru SEO?

De ce este importanta optimizarea unui website pentru SEO?

0 Shares
0
0
0

Cei de la Google tocmai au inceput implementarea asa numitului “mobile-first” index. Acest lucru va determina din ce in ce mai mult modul in care website-ul tau va primi un anumit rang de la Google in rezultatele din cautari. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le cunosti despre acest “mobile first index”, in asa fel incat sa-ti poti optimiza asa cum trebuie toate paginile web, pentru a primi un rang bun.

Pentru optimizare seo pas cu pas, intra pe Smartseopack.com.

Ce este mobile first index?

Pana acum, probabil ca stii deja faptul ca Google foloseste crawlere pentru a-ti indexa website-ul. Asta inseamna ca se foloseste de fapt un bot, ce are capabilitatea de a-ti verifica site-ul, exact asa cum o face un vizitator normal.

In trecut, Google obisnuia sa-ti verifice site-ul (prin crawler) exact ca si un user desktop. In ziua de astazi, au inceput s-o faca mai degraba din perspectiva unui user mobile (de device-uri mobile), iar asta e o mare diferenta.

Cu alte cuvinte, website-ul tau trebuie sa fie optimizat foarte bine pentru device-urile mobile, altfel nu vei primi un scor bun. Pentru inceput, s-ar putea ca website-ul tau sa apara foarte diferit unui user desktop, fata de unul care il acceseaza de pe un device mobil.

De asemenea, este foarte posibil ca anumite link-uri prezente pe versiunea de desktop a website-ului tau, sa nu mai fie prezente si pe versiunea “mobile”, iar acest lucru este foarte rau in ziua de astazi pentru indexare, asta deoarece Googlebot nu poate urmari aceste link-uri, pentru simplul fapt ca nu se afla acolo. Ca rezultat, website-ul tau va primi un scor slab.

Trebuie sa tii cont si de faptul ca algoritmii Google folosesc un anumit numar de semnale de ranking, pentru a incerca sa determine unde ar trebui sa se afle website-ul tau in rezultatele din cautari.

Daca botii motorului de cautare vor determina ca website-ul tau este ostil utilizatorilor de device-uri mobile sau se incarca foarte greu pe aceste device-uri, vei pierde foarte mult din ranking-ul general.

De aceea trebuie sa intelegi ca optimizarea unui website in ziua de astazi, se face in primul rand pentru device-urile mobile. Asta este trendul, Google il respecta si l-a acceptat, in consecinta trebuie sa ne adaptam si noi si sa optimizam website-urile proprii, pentru device-urile mobile (tablete, smartphone-uri, etc.).

De ce foloseste Google acest mobile first index?

Daca te intrebi de ce au ales cei de la Google sa acorde rang astfel, raspunsul este simplu. “Mobile” in ziua de astazi, inseamna totul. Tot mai putini dintre noi aleg sa isi petreaca timpul pe internet folosind un calculator desktop, majoritatea persoanelor au inceput sa foloseasca internetul (deci si motoarele de cautare) din ce in ce mai mult folosind tablete, laptop-uri sau smartphone-uri.
Asta ar fi raspunsul scurt.

Raspunsul lung este ceva mai extins. Pentru inceput, trebuie sa intelegem ca numarul utilizatorilor de device-uri mobile l-a depasit pe cel al utilizatorilor de desktop, de cativa ani.

De asemenea, Google declara ca sunt mai multe cautari initiate de pe device-uri mobile, decat de pe device-uri desktop si acest trend va continua sa creasca si in urmatorii ani.

0 Shares
You May Also Like