De ce sa iti instalezi gresie cu imitatie de parchet?

De ce sa iti instalezi gresie cu imitatie de parchet?

0 Shares
0
0
0

De ce sa iti instalezi gresie cu imitatie de parchet?
Dintre numeroasele materiale folosite pentru pardoseli, parchetul este unul dintre cele mai populare, deoarece confera locuintei o atmosfera de caldura casnica. Fiind in acelasi timp un finisaj elegant, este recomandat si pentru cele mai sofisticate medii.

Se aplica adesea si in acele incaperi in care nu a fost folosit in trecut, cum ar fi bucatariile si baile, dar multi utilizatori renunta la el din lipsa de timp pentru a-l aloca intretinerii si curatarii lemnului si mai ales din motive economice. Gresie imitatie parchet, in schimb, iti permite sa te bucuri de splendoarea lemnului fara un mare angajament in ceea ce priveste intretinerea si banii.

Preturi gresie imitatie parchet

Pe langa faptul ca se monteaza rapid si mai ieftin decat parchetul autentic, gresie imitatie parchet are si alte beneficii precum rezistenta ridicata la calcare si uzura. De asemenea, nu este supusa variatiilor de culoare cu expunerea la lumina si necesita intretinere minima.

Laminatele sunt oferite cu grosimi cuprinse intre 6 si 12 mm: cu cat aceasta valoare este mai mare, cu atat materialul va fi mai rezistent. Dar cat costa gresie imitatie parchet? Piata, asa cum se intampla adesea pentru produsele in crestere constanta a vanzarilor, ofera materiale de la cativa lei: de la 25 pana la si peste 200.

Este la latitudinea utilizatorului final sa decida cat sa cheltuiasca, dar mai ales la ce sa se astepte in functie de locul de aplicare.

Montare gresie imitatie parchet

Montarea gresiei care imita parchetul se face rapid fara a fi nevoie de indepartarea pardoselii vechi. Se foloseste tehnica de plutire fara lipici, datorita careia elementele individuale sunt interconectate intre ele si asezate pe suprafata de asezare acoperita anterior cu o foaie de material izolator care asigura elasticitatea generala a podelei si reduce zgomotul.

Pardoseala laminata este oferita intr-o varietate de finisaje si culori. Majoritatea esteticii incorporeaza granulatia tipica a lemnului: cele din nuc, fag, paltin, stejar, cires, castan, pin, wenge si frasin sunt foarte populare, disponibile in nuante marcate sau delicate. Finisajele suprafetei sunt diferite.

Garanteaza rezistenta maxima, izolare acustica precisa si atenuarea zgomotelor de impact, precum si o izolare perfecta de zgomotul de transmisie.

Gresie imitatie parchet

Acest tip de acoperire poate fi o alternativa excelenta pentru a avea o pardoseala care sa ofere caldura si frumusete, la un pret mai ieftin decat cel necesar montarii unui parchet adevarat. Gresie imitatie parchet, de fapt, este un strat foarte economic, care poate fi achizitionat la preturi care, uneori, sunt mai mici de 50 de lei pe metru patrat.

Trebuie spus ca este bine de retinut ca acest tip de acoperire este supus umiditatii, asa cum se intampla la parchetul adevarat, asa ca este mai bine sa nu-l instalati in medii in care rata poate fi mare, asa cum se intampla, de exemplu, in baie sau in bucatarie. Este un material rezistent la apa, dar nu in cantitati mari. In baie si in bucatarie, insa, se poate intampla ca si imitatia de parchet sa fie nevoita sa accepte un exces de apa, element care poate strica rapid suportul pe care a fost asezat invelisul laminat.

Diferite tipuri de podele si cum sa aveti grija de ele?

Iata 7 tipuri diferite de podele si cum sa le curatati.

  1. Podele din beton

– Protejati-va podelele de beton cu un etansant comercial pentru a preveni infiltrarea umezelii si a resturilor in suprafata poroasa naturala.

– Curatati podeaua inainte de spalare cu detergent obisnuit.

– Frecati si cerati in mod regulat podelele din beton pentru a mentine stralucirea.

  1. Podele din vinil

– Umiditatea este inamicul numarul unu al podelelor de vinil. Nu lasati niciodata scurgerile sa stea mult timp si stergeti complet umezeala cu un servetel neted, neabraziv (precum un prosop uscat din microfibra) pentru a evita deteriorarea laminatiei, precum si a adezivului vinilului.

– Curatati in profunzime folosind un produs de curatare usor, neutru, care este sigur pentru suprafetele de vinil si nu spalati niciodata podeaua.

  1. Podele de terazzo

– Asigurati-va ca podelele dvs. de terrazzo sunt sigilate cu un material de etansare adecvat. Acest lucru asigura ca aderenta blatului de marmura la suportul de beton ramane netulburata, indiferent de cat de mult trafic de picior devine sau cat de des il curatati.

– Deoarece este in mod natural pe partea mai stralucitoare, tot ce trebuie sa faci este sa le cureti cu apa, un produs de curatare neutru pentru podea si un mop pentru a-l mentine intr-o stare de top.

  1. Podele din linoleum

– Pentru curatarea de zi cu zi, podelele din linoleum au nevoie doar de matura sau aspirare, acoperite cu o atingere rapida a unui mop umed.

– Pentru intretinerea sezoniera si eliminarea urmelor inevitabile de la tocuri si a derapajelor ocazionale, utilizati o ceara pentru podea, care nu contine strat lucios, aplicata generos. Lustruiti cu o carpa foarte usor umeda pentru o stralucire perfecta de fiecare data.

  1. Pardoseli din gresie

– Pastrati stralucirea placilor dvs. prin stergere obisnuita, folosind un mop umed si un produs neutru de curatare pentru podea.

– Pastrati chitul curat cu periaj regulat.

– Tipul potrivit de etansant ar trebui sa previna decolorarea liniilor de chit, dar sunt inca necesare spalarea si curatarea regulata a prafului.

0 Shares
You May Also Like