De ce sa vizitezi Maldive

De ce sa vizitezi Maldive

0 Shares
0
0
0

De ce sa vizitezi Maldive
Atunci cand cauti pe internet oferte Maldive cu siguranta vei gasi mai multe oferte cum este si Gili Lankanfushi Maldives cazare  si in continuare iti explicam de ce este recomandat ca macar o data sa vizitezi Maldive.

In primul rand pentru taxiuri

De obicei, taxiurile altor tari sunt o sursa de povesti excelente pentru calatori. Taxiurile sunt feriboturi publice care fac legatura dintre insule: majoritatea strainilor vor folosi doar ruta dintre aeroportul de pe insula Hulhulé si capitala. Posibil, cel mai pitoresc loc de unde poti lua un taxi din lume, este o fasie de apa turcoaz plina de iahturi de lux, intr-un mediu pitoresc (barci cu panze) si unde poti vedea pesti tropicali stralucitori. Calatoria de 10 minute costa 1,30 $, dar vizitarea este gratuita. Taxiurile cu hidroavion ofera o alta perspectiva spectaculoasa asupra regiunii Maldive.

Pescarii

Pietele de peste ale barbatilor sunt un minunate si cu siguranta vei fi impresionat. Pestii uriasi sunt expusi la fiecare taraba si poti cumpara atat peste proaspat cat si peste gatit. Odata ce veti vedea pestii expusi, va veti ruga sa nu va intalniti niciodata pe o alee intunecata, sunt foarte urati si par foarte periculosi acesta fiind si farmecul zonei. Asteptati sa platiti in jur de 45 rufiyaa (3,80 dolari) pentru un kilogram de carne de ton de calitate capturata in acea dimineata. Du-te devreme – este curat, dar refrigerarea este insuficienta.

Restaurante superbe

Admirati pestele atat crud in piete, cat si pe platoul de la Ithaa, primul restaurant subacvatic din lume, situat la statiunea Conrad Maldives Rangali Island. Dome-ul de sticla cu 14 locuri se afla la cinci metri sub mare si serveste o multime de pesti, in timp ce crama este sapata la doi metri in adancurile insulei. Statiunea Kihavah Anantara din apropiere este construit pe patru nivele, unde Sky este un bar pe acoperis si sala de mese  este sub apa.

Evaluat ca restaurantul de top din Maldive, Ufaa se afla pe Insula Cocoa de catre COMO, in Atolul Kaafu, la 30 de minute de mers cu hidroavionul in sud in Male. Cheful Shane Avan serveste peste proaspat de pe barca intr-un amestec  Maldive-mediteranean cu fuziuni asiatice. Rezervati inainte daca intentionati sa renuntati la un alt hotel. Restaurantul Reethi, in One & Only Reethi Rah, pe nordul Atollului Male, este adesea cotat drept cel mai apropiat rival al sau.

Parcul cu rechini

Maldive a devenit un sanctuar de rechini in 2010, cand a interzis complet pescuitul de rechini: faceti o scufundare pe timp de noapte cu rechini gri, mergeti cu barca  urmand curentii sau urmariti rechinii care cauta balene. Nu exista un sezon definit pentru cei mari, spun biologii marini locali. Ei apar doar in jurul bilelor de momeala, care sunt mase mari de rulouri de pesti mici, gustoase. Incearca si excursii de snorkeling in South Atoll Ari. Daca vanatoarea de pradatori nu este ceea ce vrei, majoritatea lagunelor sunt pepiniere de rechini, iar si puii inofensivi sau rechinii galbeni sunt usor de vazut in plimbarile tale pe dig pana la spa sau la piscina.

0 Shares
You May Also Like