De ce sunt utile laditele pentru fructe si legume din plastic?

0 Shares
0
0
0

Fructele si legumele le gasim peste tot, incepand de la magazinul de la coltul blocului, la cel mai cunoscut aprozar sau la supermarketurile din oras. Cu totii consumam fructe si legume, care datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin, putem spune ca reprezinta o necesitate pentru fiecare dintre noi.

Indiferent ca veti merge la cumparaturi si veti dori sa achizitionati fructe sau legume, ca le veti cumpara de la cel mai apropiat aprozar, de la un magazin oarecare sau de la supermarket, veti observa faptul ca acestea sunt asezate in ladite din plastic pentru fructe si legume.

Inca de cand sunt culese de pe camp, fructele si legumele sunt asezate in ladite din plastic, iar mai apoi sunt scoase la vanzare, sau transportate intr-un depozit pentru a fi cantarite si livrate supermarket-urilor.

Atat cei care se ocupa de cultivarea fructelor si legumelor, cat si lanturile de magazine, pot lua legatura cu un producator ladite fructe si legume, in vederea personalizarii laditelor pentru fructe si legume.

In trecut erau folosite si ladite din lemn sau cutii din carton pentru depozitarea fructelor si a legumelor, dar aceste solutii de depozitare nu erau atat de eficiente. Cutiile si lazile din lemn, erau mult mai grele si mai greu de manipulat, iar cand lemnul intra in contact cu apa, greutatea cutiei se marea.

In ceea ce priveste cutiile din carton, acestea de-asemenea, daca intrau in contact cu apa se deteriorau. Deci, apa era un adevarat pericol atat pentru cutiile din lemn cat si pentru cele din carton. In schimb, laditele pentru fructe si legume din plastic, nu sunt afectate in nici un fel de apa, ba chiar mai mult, apa poate fi utilizata pentru curatarea si spalarea lor.

Dat fiind faptul ca in prezent laditele din plastic sunt mult mai des intalnite decat alternativele din carton si lemn, va vom prezenta cateva informatii utile despre acestea in continuare.

Lazile din plastic pot fi depozitate si in zone deschise. Soarele si ploaia nu le dauneaza asa cum s-ar intampla la lazi sau carton. Lazile din plastic pot fi usor curatate si returnate in reteaua de distributie. Lazile de lemn contaminate cu bacterii si ciuperci trebuie eliminate.

Acest lucru le face mai putin rentabile, motiv pentru care le vedem din ce in ce mai rar in supermarketuri sau aprozare.

Cresterea cerintelor sanitare si de securitate pentru industria alimentara a fructelor si legumelor care incurajeaza alimentarea incurajeaza in continuare utilizarea lazi din plastic peste lazi de lemn. Trecerea la utilizarea lazilor de plastic scade costul asigurarii pentru ranile personale la brate si spate.

Laditele din plastic au rezistenta la UV ridicata, nu ca si alternativele lor din lemn care sunt sensibile la schimbarile de temperatura. Multe companii de fructe si legume prefera utilizarea lazilor din plastic, datorita capacitatii lor de a suporta conditiile de inghet, in timp ce lazile de lemn au fost deteriorate la inghet. Acest lucru permite transportul selectat in lazi de plastic direct in congelatoare, fara a fi nevoie sa fie reincarcate pe un recipient separat adecvat pentru inghetare.

Manipularea lazilor de plastic necesita manere constante si durabile, fara cuie sau despicaturi. Acest lucru face ca lazile din plastic sa fie mai bune decat cartonul care nu are durabilitate si mai bun decat lazi din lemn, care creeaza un pericol de siguranta pentru manipularea personala a lazi sau pentru produsul deteriorat de cuie.

Reutilizarea lazilor din plastic este eficienta in costurile de achizitie. Acesta elimina achizitiile interminabile de carton care au o durata de viata foarte scurta si nevoia de a cumpara lazi din lemn care au o durata de viata mai mare, dar inca de 15 ori mai mica decat lada de plastic.

Lazile goale de plastic sunt cuibate intre ele, ceea ce inseamna ca ocupa mai putin spatiu si reduc greutatea transportului, asigurand economii in distribuirea returului.

Alegerea lazilor de plastic refolosibile sau cutiilor de carton de unica folosinta pentru transportul marfurilor perisabile este adesea determinata de pretul de achizitie al containerelor. Dar acest lucru este inselator: Atunci cand sunt incluse cheltuieli generale legate de ambalare, de transport si depozitare, costul real poate fi de pana la patru ori mai mare.

Cutiile de plastic returnabile ofera: economii reale de costuri pentru materialele de ambalare, incarcari unitare mai eficiente, utilizarea mai buna a spatiului de depozitare, cresterea profitului si imbunatatirea satisfactiei clientilor de-a lungul lantului de aprovizionare.

Reutilizarea lazilor din plastic contribuie la prevenirea incalzirii globale prin reducerea taierii copacilor pentru crearea de cutii din lemn sau realizarea de cutii de carton.

Cutia din plastic reciclabil poate elimina costurile de eliminare care sunt in continua crestere, in special in tarile cu resurse limitate. Utilizarea lazi de plastic creste resursele de lemn din orice tara pentru utilizarea eficienta a lemnului.

Tinand cont de toate detaliile amintite in randurile de mai sus, este usor de inteles acum de ce lazile din plastic le-au luat locul celor din carton sau lemn.

0 Shares
You May Also Like