De ce vopsirea in camp electrostatic este atat de cautata in prezent

De ce vopsirea in camp electrostatic este atat de cautata in prezent

0 Shares
0
0
0

De ce vopsirea in camp electrostatic este atat de cautata in prezent
Procesul de vopsire in camp electrostatic are o serie de avantaje considerabile pentru care este considerat atat de avantajos.

Vopsirea electrostatica este mai versatila decat alte metode de aplicare a vopselei, care folosesc si sarcini electrostatice pentru a atrage produsele de acoperire pe suprafetele metalice. Spre deosebire de acoperirea cu pulbere, de exemplu, vopsirea electrostatica nu necesita operatii ulterioare, cum ar fi plasarea componentelor metalice care au fost acoperite in cuptoare speciale pentru intarire. Acest lucru face ca vopsirea electrostatica sa fie potrivita pentru o gama larga de aplicatii la fata locului.

Deoarece vopseaua electrostatica asigura o rata de transfer de 98% pe suprafetele metalice, aceasta determina limitarea pierderilor. Aceasta eficienta inseamna ca exista mai putini compusi organici volatili (COV ) eliberati in aer.

Avand in vedere ca emisiile mai mici de COV se traduc prin reducerea poluarii aerului, vopsirea electrostatica ofera o alternativa excelenta pentru proiectele de vopsire ecologice. Pe langa faptul ca sunt ecologice si respecta reglementarile VOC stricte, acoperirile electrostatice moderne acrilice ofera finisaje atractive si durabile pentru diferite aplicatii.

Datorita calitatii si eficientei invelisului, vopsirea electrostatica depaseste adesea alte optiuni de acoperire a metalelor care pot fi utilizate la fata locului. Atunci cand produsele de acoperire sunt aplicate electrostatic, particulele de vopsea formeaza o legatura puternica cu substratul, oferind un finisaj neted si de inalta calitate, fara urme de pensula, picaturi sau bule.

Insa vopsirea electrostatica nu ofera doar un finisaj impecabil oricarei componente si structuri metalice; ea asigura, de asemenea, performante stabile in diferite aplicatii, fiind similara cu performantele acoperirilor disponibile in fabrici.

Produsele speciale de acoperire care sunt aplicate electrostatic asigura, de asemenea, o suprafata neporoasa, care este impermeabila pentru solutiile de curatare si dezinfectanti obisnuiti si poate preveni proliferarea agentilor patogeni fungici si bacterieni. Drept urmare, aceste acoperiri pot fi utilizate in instalatiile care necesita conditii igienice si sanitare specifice.

Aplicarea profesionala a acoperirilor electrostatice imbunatateste rezistenta lor in medii dure, cu conditia ca substratele sa fie pregatite corespunzator si sa fie specificate produsele potrivite pentru acoperire. Ca exemplu, metoda electrostatica poate fi utilizata pentru a aplica produse epoxidice cu doua componente, care sunt suficient de rezistente pentru a rezista conditiilor de operare dure.

Deoarece vopsirea electrostatica are un efect de infasurare, previne efectiv coroziunea componentelor metalice, prelungindu-le durata de functionare. Drept urmare, aceasta metoda de aplicare a vopselei poate genera economii mari pe termen lung. De asemenea, aplicarea produselor de acoperire cu echipamente de vopsire electrostatica necesita mai putina forta de munca si material.

Vopsirea electrostatica realizata de profesionistii  experimentati va avea ca rezultat o finisare impecabila a oricarei componente metalice.

Pulverizarea cu aplicatoare electrostatice manuale are mai multe avantaje. Pistolele electrostatice au o eficienta de transfer foarte ridicata ceea ce inseamna mai putini bani cheltuiti pe vopsea, mai putini COV (compusi organici volatili), mai putina curatare si o aplicare mai rapida. De asemenea, ofera o calitate excelenta a finisajului, grosimea stratului fiind foarte usor de controlat si foarte eficient de mentinut constanta.

0 Shares
You May Also Like