De la imprimare la montare - etape de productie banner outdoor

De la imprimare la montare – etape de productie banner outdoor

0 Shares
0
0
0

Procesele prin care trece un print intr-un atelier de productie publicitara sunt complexe. Atunci cand vorbim de printuri outdoor de dimensiuni mari vorbim de numeroase utilaje profesionale care permit crearea acestora, asa cum sunt laminatoarele, cutting-plotterele, gravatoarele sau presele termice de mari dimensiuni. Toate acestea si multe altele contribuie la eficientizarea proceselor de productie publicitara si permit crearea unor materiale publicitare de inalta calitate.

De la formatul digital din calculator pana la montarea acestuia pe un panou stradal, bannerul este trecut prin diferite etape de productie. Dupa cum bine stim, design-ul bannerelor este realizat acum pe calculator cu ajutorul numeroaselor programe de editare care pot fi cumparate de pe piata din acest domeniu.

Dupa ce grafica bannerului este finalizata, fisierul este salvat in formatul cerut de catre specialisti. Exista situatii in care utilajele folosite accepta un anumit tip de format, astfel ca veti fi nevoiti sa salvati fisierul cu grafica in format PDF sau CMYK.

Dupa imprimarea documentului cu ajutorul unor imprimante speciale, fie cele cu jet de cerneala, fie cele cu laser, marginile materialului vor fi decupate astfel incat acesta sa ramana la dimensiunea dorita. De regula, marginile se lasa cu cativa centimetri mai mari pentru a permite decuparea materialului. Decuparea se poate realiza manual sau prin diferite utilaje speciale, asa cum sunt sistemele de taiere cu laser.

Materialul se apropie de finalizare in momentul in care se trece la procesul de laminare. Laminatoarele profesionale permit laminarea unor suprafete mari de material printr-o singura miscare pentru a crea rezultate profesionale.

Dupa procesul de laminare, bannerul destinat promovarii outdoor se pregateste pentru a putea fi montat. In aceasta privinta exista diverse modalitati in functie de suportul de destinatie.

In cazul celor care nu sunt montate pe un suport stradal, suport luminos sau alte totemuri, ci este necesar sa fie prins de cladire sau de copaci, se cos capse prin interiorul carora va fi trecuta funia de prindere.

Pentru rezultate de exceptie in crearea de materiale publicitare alege serviciile oferite de Pin.ro.

0 Shares
You May Also Like