Cum se fac cele mai bune fotografii de nunta?

Cum se fac cele mai bune fotografii de nunta?

0 Shares
0
0
0

Cum se fac cele mai bune fotografii de nunta?
In calitate de fotograf nunta, imi este adesea solicitat sfatul. “Aceasta este prima mea camera, ma poti ajuta? Da-mi niste sfaturi? Mi-e frica sa nu fac o alegere gresita “: acest mesaj, l-am primit de zeci de ori.

Cand mergeti sa faceti poze la prima nunta, este presiune si este normal. Este un moment unic care nu se va repeta. Nu ni se permite sa facem greseli.

Cu aceste recomandari, veti putea sa scapati de prima sesiune de fotografiere nunti fara sa uitati nimic important.

Urmati ghidul:

1 – PREGATIREA ECHIPAMENTULUI DUMNEAVOASTRA

Am o lista de verificare pe care este scris tot ce trebuie sa aduc:

Aparat – Baterie (cel putin 2) – Carduri de memorie – Lentile – Flash – Tripod – Material pentru a sterge optica.

Aceasta este de fapt minimul necesar pentru o sesiune foto. Cu o zi inainte, am incarcat toate bateriile bine. Verific daca cardurile mele sunt formatate, gata sa inregistreze o noua casatorie.

Daca este posibil, furnizati echipament de rezerva. Fotografia de nunta incearca destul de mult  echipamentul si nu suntem in siguranta daca apar defectiuni in timp ce suntem la treaba. Din partea mea, am doua camere, mai multe carduri de memorie decat cele necesare si doua baterii pe camera.

Pentru distantele focale, cred ca cel mai bine este sa acoperiti de la 24mm la 200mm. Pentru dispozitivele cu format mic (APS-C), aceasta inseamna de la 18mm la 150mm. Acest lucru ajuta sa faca fata oricaror nevoi.

2 – ECHIPATI FLASHUL

Daca nu ati facut-o deja, trebuie sa va echipati cu un blit de tip cobra (cu un cap reglabil … un detaliu foarte important). A fi un fotograf de nunta inseamna a face fata situatiilor luminoase limitate, cum ar fi la primarie sau la biserica, de exemplu. Stilul meu nu este de acord cu blitul, prefer sa folosesc lumina naturala … dar cateodata nu avem de ales.

Pentru cei care nu cunosc utilizarea blitului, setati-l mai intai in modul TTL (automat) si redati cu butonul + sau – pentru a regla iesirea blitului, daca este necesar. (

Ceea ce sfatuiesc este sa directionati blitul spre tavan sau spre un perete de culoare neutra si, daca este posibil (in functie de modele), scoateti bara alba mica.

3 – ANTRENATI-VA CAT MAI MULT

Pe langa sfatul anterior, este nevoie de foarte multa practica. Aceasta nu este o gluma. Bucurati-va de o seara cu prietenii pentru a va face mana cu blitul, de exemplu. Acest tip de material necesita practica pentru a intelege pe deplin totul. Si cel mai rau lucru de facut este sa folositi flash-ul pentru prima data …. in timpul primei casatorii.

Un alt exemplu de exercitiu: fotografii de cuplu. Daca nu ati facut-o niciodata, cum puteti reusi din prima? Sfatul meu este de a instrui pe un cuplu de prieteni, care vor fi incantati sa aiba imagini frumoase. Incercati diferite pozitii, discutati cu ei pentru a le pune la dispozitie, pentru a testa diferite unghiuri etc.

Acestea sunt doar cateva sfaturi pentru fotografii de nunta reusite.

0 Shares
You May Also Like