De unde provin pietrele pretioase?

De unde provin pietrele pretioase?

0 Shares
0
0
0
De unde provin pietrele pretioase?

Cu totii iubim bijuteriile. Atat femeile cat si barbatii, poarta bijuterii, iar cele mai apreciate in mod evident, sunt cele din aur. Chiar daca in prezent, exista multe persoane care au dezvoltat o pasiune pentru colectionarea bijuteriilor din aur alb, tot aurul galben ramane mai popular, iar bijuteriile din aur galben pot fi cumparate sau vandute oricand unei case de amanet online.

Foarte multe dintre bijuteriile pe care oamenii le pot cumpara la cele mai atractive preturi de la casele de amanet online, sau pe care le pot vinde de-asemenea acestor case de amanet, sunt prevazute cu pietre pretioase sau cu pietre semi-pretioase.

Pietrele pretioase sunt definite de Confederatia Mondiala a Bijuteriilor ca „material natural anorganic” si, cu exceptia perlelor, provin din locatii foarte specifice.

V-ati intrebat insa vreodata oare de unde provin aceste pietre? Daca da, in urmatoarele randuri veti putea descoperi informatii importante despre provenienta acestora.

Pietre pretioase din Africa

Kenya, Tanzania si Mozambic, sunt tari in care exista foarte multe resurse de pietre pretioase, cum ar fi de exemplu rubine, safire, tanzanit, alexandrit, acvamarina, rodolit, granat Tsavorite si turmalina. De multe ori pietrele pretioase reflecta sursa lor, de exemplu Tanzanitul provine din Tanzania si Tsavorite provine din Parcul National Tsavo din Kenya.

Madagascar este insula mare de pe coasta de sud-est a Africii. Este un furnizor important de safire alaturi de acvamarina, cuart, morganit, turmalina, tsavorit, granat demantoid si labradorit.

Pietre pretioase din Asia

Myanmar (Birmania) produce 90% din rubinele lumii, precum si spinel, peridot, granat, iolit si jad imperial (care este exportat in principal in China).

Din minele din India se exgrage in principal moonstone (piatra linii), iolit, acvamarina si granat; in timp ce Sri Lanka, supranumita „Cutia comorilor din Oceanul Indian” este plina de granat, zirconiu, turmalina, beril, topaz si cuart, in special in jurul Ratanpura.

Multe pietre pretioase se gasesc in albiile raurilor vechi unde au fost spalate si apoi acoperite de zacaminte; acum sunt descoperite.

Pietre pretioase din America

Brazilia gazduieste un spectru de pietre pretioase colorate, inclusiv turmalina, ametist, topaz, beril, morganit, acvamarina si cuart. Din pacate, in minele de turmalina Paraiba, zacamintele sunt aproape epuizate, de unde si valoarea ridicata astazi. Chile este un producator de top de lapis lazuli albastru frumos.

Pietre pretioase din Australia

Australia este cea mai importanta sursa de opale care vin intr-o serie de culori de la alb si albastru la negru, cel mai inflacarat si mai colorat dintre toate.

Pietre pretioase din Europa

Rusia are vaste rezerve minerale, inclusiv granat dermatoid si alexandrit.

Asadar pietrele pretioase pe care le puteti intalni la bijuteriile pe care le cumparati de la casele de amanet online, provin din aceste tari enumerate in randurile de mai sus ale articolului. In functie de tipul pietrei, dar si in functie de metalul din care este fabricata bijuteria, pretul acesteia poate fi mai mic sau mai mare.

Vestea buna insa este ca, puteti gasi bijuterii elegante, din aur si cu asemenea pietre, la preturi foarte atractive, la casele de amanet din oras, sau chiar si la casele de amanet online.

0 Shares
You May Also Like