Diferenta dintre copaci de Craciun artificial PE si PVC

Diferenta dintre copaci de Craciun artificial PE si PVC

0 Shares
0
0
0

Diferenta dintre copaci de Craciun artificial PE si PVC
Dupa cum bine stim cu totii, una dintre traditiile Craciunului este aceea de a impodobi bradul. Exista inca persoane care in fiecare an impodobesc cate un brad natural, in timp ce alte persoane au ales sa impodobeasca un brad artificial.

Atat in ceea ce priveste partea financiara, brazii artificiali sunt mai avantajosi decat brazii naturali, cat si in ceea ce priveste alte aspecte, asa ca este lesne de inteles de ce oamenii prefera acum un brad artificial.

Poate toti brazii artificiali arata la fel si va intrebati de ce pretul difera atat de drastic. La fel ca frunzisul real, pomii de Craciun artificiali au diferente si caracteristici care ii fac la fel de unici. Astazi, vom face o diferentiere intre doua materiale folosite pentru fabricarea pomilor de Craciun artificiali, care poate poate da o mana de ajutor in procesul dvs. de luare a deciziilor in acest sezon.

Din lemnul sculptat si pene de gasca vopsite din secolul al XIX-lea, pomii de Craciun artificiali de astazi sunt facuti pentru a arata si a se simti realist cu doua materiale populare: clorura de polivinil sau PVC, si polietilena sau PE. Enumeram diferentele dintre aceste doua tipuri de copaci pentru a va ajuta sa va ghidati in alegerea bradului de Craciun perfect pentru casa dvs. de vacanta.

Materiale

Pomii artificiali de Craciun din PVC au fost inventati in anii 1930 si au devenit utilizati pe scara larga, deoarece erau la preturi accesibile si de lunga durata. Cand Tree Classics a fost fondata in 1976, PVC-ul se afla chiar la inaltimea popularitatii sale. Acesti arbori din PVC prezinta foi de PVC comprimate taiate in dreptunghiuri lungi pentru frunze, care sunt apoi infasurate in jurul sirurilor de sarma pentru a crea ramuri. Un stalp metalic central serveste ca trunchi al copacului.

In ultimul deceniu, producatorii de arbori au inceput sa experimenteze cu o tehnologie diferita numita Polietilena, sau PE. Spre deosebire de acele plate din PVC, acele PE sunt turnate prin injectie in forme tridimensionale folosind diferite pigmentari pentru o mai mare precizie a culorii.

Realism

Producatorii au adaugat gradatii de verde si nuante de maro pentru a da mai multa culoare si textura vizuala pomilor din PVC. De asemenea, au dezvoltat diferite profiluri de arbori pentru a semana cu copacii adevarati, cu ramuri cablate facute mai indoite pentru modelarea. Cu toate acestea, exista anumite limite pentru ceea ce se poate face cu acest material, deoarece acele raman plane si bidimensionale.

Pe de alta parte, copacii PE sunt conceputi pentru a imita specii reale de brad si molid. In loc sa aiba varfuri plate, pomii din PE prezinta ace luxuriante, lungi si conice, care arata si se simt ca frunzisul de copac adevarat. Aceasta caracteristica realista a ajutat ca pomii PE sa devina standard in tehnologia pomilor de Craciun, si arborele ales pentru decoratori si designeri.

Durabilitate

Cu o ingrijire si depozitare corespunzatoare, ambele tipuri de arbori pot dura intre 5 si 10 ani. Cu toate acestea, copacii din PVC sunt mai predispusi la varsarea sau pierderea acelor, in comparatie cu pomii PE cu varfuri modelate. Ambele materiale au fost, de asemenea, imbunatatite pentru a fi ignifuge si lipsite de polen sau de alergeni legati de arbori.

Pret

Brazii din policlorura de vinil (PVC) sunt, in general, considerati a fi mai putin scumpi decat copacii din polietilena (PE). De asemenea, sunt mai accesibili si pot fi gasite cu usurinta in magazine offline sau magazine online. In timp ce unii producatori ofera copaci 100% PE la preturi premium, cei mai multi folosesc o combinatie de ace PE si PVC pentru a obtine cele mai bune din ambele lumi.

PE aduce realism in frunzele exterioare ale copacului, in timp ce PVC-ul adauga plinatate aproape de centrul sau. Aceasta este o optiune excelenta pentru cei care cauta copaci artificiali de Craciun, de lunga durata, la preturi rezonabile.

0 Shares
You May Also Like