Unul dintre factorii de baza, atunci cand vine vorba de gestionarea unei afaceri de restaurant, consta in alegerea corecta a instrumentelor pentru bucatarie. De fapt, pentru a oferi feluri de mancare de calitate excelenta, este esential sa obtineti instrumentele si echipamentele adecvate: lista nu include doar oale si tigai, ci si racitoare, feliere, placi de inductie si asa mai departe.
Categoria axata pe echipamentul restaurantului include friteuze, taietoare de legume, aragazuri profesionale pentru paste si alte articole care permit prepararea unor feluri de mancare delicioase. Pentru detalii, viziteaza siteul www.stylehoreca.ro.
Care sunt cele cinci elemente care nu ar trebui sa lipseasca niciodata intr-o bucatarie de restaurant?
Lista a tot ce este necesar ar fi de fapt foarte lunga, dar printre cele mai importante obiecte pentru bucatariile profesionale trebuie sa mentionam mai intai bucataria, aragazul pentru paste si friteuza. Acesta din urma este folosit pentru a crea numeroase feluri de mancare gustoase intr-un timp scurt, de la calmar prajit pana la chipsuri clasice, prin legume in aluat si aperitive tipice de aperitive.
Este esential ca instrumentul in cauza sa fie la indemana si practic, la fel ca aragazul pentru paste, care trebuie sa fie mare pentru a contine cu usurinta cativa kg de paste.
Cei care administreaza o bucatarie de restaurant au nevoie si de o plita cu inductie, care, comparativ cu modelele traditionale cu gaz, ofera performante mai mari si sunt mult mai usor de curatat.
Mai mult, intr-un astfel de loc, este esential sa optimizam atat spatiul, cat si timpul disponibil. Alternativ, pe langa linia de gatit, se pot presupune placi de inductie care nu includ flacara si mentin suprafata de lucru rece, ceea ce garanteaza o siguranta enorma pentru personal.
Alte doua instrumente care nu trebuie uitate sunt racitorul de lichid si taietorul de legume. Primul vizeaza o racire sau dezghetare rapida a ingredientelor si produselor finite, precum si o conservare perfecta a acestora.
Mancarea, in acest fel, isi mentine aroma si bunatatea care o distinge. Al doilea, asa cum sugereaza si numele, este util pentru taierea legumelor in cateva secunde. Mai bine optati pentru un model din otel inoxidabil, durabil si solid.
De ce alte ustensile nu trebuie sa treci cu vederea atunci cand amenajezi o bucatarie?
Ghivecele, cratitele si cutitele sunt elemente foarte importante. Ar putea parea banal ca o clarificare, dar nu toata lumea intelege pe deplin valoarea accesoriilor de acest tip. Cele mai potrivite tigai sunt cele din cupru, otel inoxidabil si aluminiu, antiaderente si rezistente la caldura si zgarieturi.
Trebuie sa cumperi un set de cutite profesionale, caracterizat prin lame bine ascutite si manere antiderapante confortabile. Acestea sunt detaliile care fac adesea diferenta.
Un restaurant, cu exceptia cazului in care este vegetarian sau vegan, are nevoie de aparate precum o masina de tocat si feliat. Acestea sunt dispozitive care faciliteaza foarte mult prelucrarea si taierea tuturor tipurilor de carne si mezeluri, destinate aperitivelor montane, felurilor I si II.
De asemenea, in acest caz, siguranta este esentiala: feliatorul, de exemplu, trebuie sa fie echipat cu un dispozitiv de protectie a lamei sau de protectie a degetelor. Tocatorul trebuie ales cu o putere de cel putin 500 W, in special pentru carnea plina de coaste.
Multor oameni le place sa-si termine pranzul sau cina cu o cafea buna. Prin urmare, bucatariile companiilor de catering nu pot sa nu includa un aparat de cafea sau un aparat de cafea profesionist, datorita carora oaspetii pot savura o ceasca din bautura lor preferata dupa o masa consistenta.
Un detaliu similar va fi cu siguranta remarcat si va influenta pozitiv opinia asupra structurii. In ansamblu, toate instrumentele mentionate pana acum vizeaza atat prepararea preparatelor de calitate, cat si facilitarea sarcinilor bucatarilor, bucatarilor si a altor angajati.
Care sunt ustensilele esentiale de bucatarie?
Ustensilele de bucatarie exista in multe modele si stiluri care, pe langa facilitarea prepararii vaselor, se vor potrivi cu stilul bucatariei. In echipamentul de baza, nu pot lipsi oale, tigai, aparate de cafea si multe alte obiecte care vor fi fundamentale in aragaz. Sa le aruncam o privire mai atenta:
- Tacamuri: acestea se numara printre ustensilele de baza pentru bucatarie. Componentele esentiale sunt reprezentate de cutite, furculite si linguri. Cu toate acestea, in cadrul seturilor de tacamuri putem gasi si mici delicii, cum ar fi cutite de peste, desert sau unt, gata sa surprinda cei mai pretentiosi meseni.
- Vase: impreuna cu tacamurile, vasele sunt cele mai esentiale si de baza accesorii de bucatarie. Exista diferite dimensiuni, forme, stiluri si modele, care pot fi, de asemenea, in unele cazuri, special concepute pentru un tip de fel de mancare, cum ar fi in cazul mancarurilor de fondue bourguignonne.
- Oale si tigai: Toata lumea are nevoie de oale si tigai. Aceste ustensile de bucatarie sunt esentiale pentru a putea gati orice fel de mancare, dar sunt inca disponibile in multe modele care se vor adapta cel mai bine oricarui tip de preparat.