Evolutia umana si nevoia de dezvoltare

Evolutia umana si nevoia de dezvoltare

0 Shares
0
0
0

Lupta pentru supravieturie, dorinta si nevoia de dezvoltare au fortat intotdeauna evolutia umana sa fie intr-o continua expansiune, oamenii aflandu-se permanent in cautare de idei si de posibile situatii care sa le usureze viata si sa creasca nivelul de trai.

Din cele mai vechi timpuri, nevoile au fost cheia care a invartit ,,rotitele” creierului uman,  impingandu-l sa se autodoaseasca si sa iventeze constant notiuni si obiecte ce puteau duce la simplificarea vietii. Cele mai pure si firesti nevoi,  precum cea de caldura, de lumina, de electricitate, de mancare ori de apa curenta si potabila si chiar calda, au stat la baza evolutiei, acestea fiind cele mai dure lipsuri indurate de umanitate de-a lungul timpului.

Din fericire, in ceea ce priveste unele aspecte mentionate mai sus, tehnologia a evoluat, reusind sa indeplineasca dorintele populatiei.

Lumina este astazi un capitol destul de bine controlat, existand nenumarate tipuri de produse, bazate pe energia solara care pot aduce lumina in zonele limitrofe lipsite de conditii. Astfel de kit-uri solare tin locul becurilor avand si functii adiacente precum existenta unui radio incorporat sau prezenta unui slot usb ce permite incarcarea dispozitivelor, toate acestea menite sa usureze, pe cat este de mult posibil, viata celor din zone mai sarace sau mai izolate.

Nevoia de caldura este si ea un capitol destul de bine stapanit, fiind aparute pe piata obiecte precum aeroterme, radiatoare, calorifere si tot felul de sisteme de incalzire, care sa poata aduce caldura si in  caminelor celor lipsiti de retea de incalzire, ori in casele celor care, dispun de mult prea putine resurse materiale si nu isi pot permite o centrala termica.

Recent, tehnologia a reusit sa stapaneasca si nevoia de apa a umanitatii, oferind posibilitatea de a avea apa curenta, potabila, curata si chiar si calda, intr-un singur produs.

In trecut, apa curenta era intr-adevar obtinuta cu succes din puturi cu ajutorul pompelor submersibile, insa, incalzirea si filtrarea implicau costuri suplimentare, uneori prea mari si prea greu de acoperit.  Intocmai din acest motiv, s-a inventat produsul numit instant apa calda, care vine sub mai multe forme, cele mai populare fiind cele de tip robinet, pentru cada sau chiuveta.

Pentru multi dintre noi, un astfel de obiect poate reprezenta acel ceva ce este atat de necesar  la chiuveta din bucatarie, ori in baie, in regiunile de la tara, unde oamenii inca au posibilitati reduse, fie in zonele din oras, unde din pacate exista inca portiuni chiar in mijlocul oraselor cu lipsa de apa calda ori chiar potabila.

Datorita tehnologiei moderne care a reusit sa fabrice acest produs, instalarea si utilizarea acestuia, nu implica deranj prea mare, ori costuri suplimentare ridicate, asemanandu-se aproape perfect cu montarea unui robinet clasic, fara efort sau unelte speciale.

Lipsa de cunostinte avansate de care pot dispune oamenii din colturile umile ale lumii, acest robinet are o utilizare extrem de usoara, imitand perfect un robinet normal, acesta incalzind insa apada, in doar cateva secunde, oferind atat de mult ravnita apa calda, insotita de vitala apa rece potabila.

Nu putem decat sa speram la mai bine, la o evolutie si la o viata in care, toti cei care acum dispun de posibilitati reduse vor ajunge sa uite de aceste vremuri grele, tehnologia avand capacitatea ca prin evolutia sa continua, sa fie cheia care da startul implinirii acestor idealuri!

 

0 Shares
You May Also Like