Ghid de alegere al unui motofierastrau

Ghid de alegere al unui motofierastrau

0 Shares
0
0
0

Motofierastraul, care mai este cunoscut si avand denumirea de drujba, in momentul in care este folosit de catre persoanele pricepute, poate sa fie o masinarie care sa aduca foarte multe beneficii.

Trebuie mentionat insa si faptul ca aceste unelte, in cazul in care nu sunt manevrate de catre persoane cu experienta, pot sa aduca si o multime de accidente grave sau foarte grave.

Referitor la drujbe, daca stam sa cautam intrebuintari negative ale acestora, trebuie sa mentionam faptul ca ele sunt un instrument negative doar in cardul filmelor horror, pentru ca in realitate, singurul aspect negativ al lor este defrisarea padurilor, insa avantajele unei duble sunt multiple.

Aceste unelte sau mai bine spus mini utilaje, se pot cumpara de la magazinele de specialitate, sau de la magazinele online precum Epinvest, si pot sa fie folosite in foarte multe scopuri.

Trebuie insa mentionat faptul ca drujbele sunt diferite de la un model la altul si de la un producator la altul, in functie de mai multe caracteristici. Printre cele mai importante caracteristici ale unei drujbe, amintim marimea sa, greutatea sa, ori tipul de alimentare.

Preturile acestor masinarii cu siguranta sunt strans legate de consumul de combustibil in primul rand, dar pot sa fie influentate si de celelalte caracteristici amintite anterior.

Referitor la alegerea unui motofierastrau, trebuie sa stii ca aceasta se va face in functie de pret, dar si in functie de necesitati. De exemplu, o drujba cu motor electric poate sa fie la fel de eficienta precum o drujba pe combustibil daca trebuie taiata o bucata de lemn de mici dimensiuni, insa aici pretul va fi mai mic pentru drujba cu motor electric.

Pe langa modalitatea de alimentare, si anume drujba pe benzina sau drujba pe curent, mai trebuie tinut cont si de alte detalii atunci cand se alege o asemenea unealta.

Un alt factor care conteaza foarte mult in ceea ce priveste alegerea unei drujbe, este reprezentat de metoda de siguranta a acesteia, iar aici trebuie mentionat faptul ca sunt drujbe dotate cu o functie de franare automata a lantului, pentru a impiedica eventualele accidentari.

Puterea de functionare a drujbei este iarasi un factor foarte important, de care cu siguranta va trebui tinut cont. Se spune ca o drujba este eficienta atata timp doar cat este si foarte puternica, iar asta inseamna ca drujba trebuie sa aiba un motor puternic.

Motorul puternic al unei drujbe este influentat in mod direct de doi parametrii, si anume de numarul de cai putere, si de capacitatea cilindrica a acesteia.

Durabilitatea si rezistenta in timp conteaza deasemenea foarte mult atunci cand iti cumperi o drujba, insa si pretul si perioada de garantie de care vei beneficia conteaza foarte mult in alegerea unei drujbe.

Nu in ultimul rand, conteaza foarte mult brandul de la care iti vei alege o asemenea masinarie, iar drujbele de la Huwqvarna, Stihl, Bosch sau Heinner sunt cele mai bune din pret de vedere calitativ.

Asadar, acestia sunt cativa pasi foarte importanti de care va trebui sa tii cont atunci cand iti vei cumpara o drujba.

0 Shares
You May Also Like