In ce scopuri folosim ambalajele biodegradabile?

In ce scopuri folosim ambalajele biodegradabile?

0 Shares
0
0
0
In ce scopuri folosim ambalajele biodegradabile?

Cu totii am auzit la tv discutandu-se despre scoaterea din uz a pungilor din materiale plastice pe care le intalneam in trecutul recent, in supermarketuri. Acestea au fost interzise prin lege de la data de 1 ianuarie 2019, astfel ca acum nu le mai vedem in supermarketuri.

Ele au fost inlocuite cu pungile biodegradabile, precum cele de la Neo Pack de exemplu. Pungile si ambalajele biodegradabile precum vesela biodegradabila de la Neo Pack, au fost realizate din plante, pentru a conserva si pentru a proteja aceasta planeta, care este atat de poluata.

Ambalajele biodegradabile au marele avantaj de a se descompune in mediul inconjurator in mod natural, ceea ce nu se poate spune si despre plastic si ambalajele din plastic pe care le foloseam inainte.

Materialele biodegradabile se descompun in mod natural in mediul inconjurator in momentul in care microorganismele din mediul inconjurator metabolizeaza si distrug compozitia materialului, fara posibilitatea de a elimina in mediul inconjurator substante daunatoare.

Ei bine, acum ca ati vazut si cu ce tip de pungi au fost inlocuite vechile pungi din plastic intalnite in supermarketuri, probabil va intrebati de ce s-a ajuns la acest lucru. Raspunsul il veti gasi in randurile care urmeaza. Continuati sa cititi, pentru ca veti descoperi informatii interesante despre ambalajele biodegradabile!

Consumul global de plastic se apropie de 100 de milioane de tone pe an. Deci, ambalajele din materiale plastice, sau chiar si materialul plastic a devenit acum o problema destul de mare, motiv datorita caruia s-a cautat, o alternativa la plastic, care poate fi produsa din resurse regenerabile.

O astfel de alternativa a fost deja inventata si se numeste plastic biodegradabil, iar produsele sunt cunoscute sub denumirea de ambalaje biodegradabile, iar la Neo Pack puteti gasi diferite tipuri de ambalaje biodegradabile precum pungi sau vesela de unica folosinta biodegradabila.

Avantajele plasticului biodegradabil sunt numeroase si despre asta vom continua sa discutam in acest articol. Cititi in continuare, pentru a afla cat de importante sunt aceste ambalaje, si cat de mult pot ele contribui la reducerea nivelului de poluare a mediului inconjurator.

1. Plasticele biodegradabile necesita mai putin timp pentru a descompune produsul biodegradabil, iar pungile biodegradabile necesita mult mai putin timp pentru a se descompune dupa ce au fost aruncate, in cazul in care nu au fost reciclate, desigur. Ce inseamna acest lucru, este faptul ca ambalajul se absoarbe in pamant, si nu vor mai exista tone de plastic care sa domine depozitele noastre.

2. Produsele biodegradabile sunt regenerabile. Materialele plastice biodegradabile sunt fabricate din biomasa, care este o resursa complet regenerabila. Este un compus organic, care se descompune. Exista o multime de lucruri pe tot globul. Biomasa include copaci, plante, iarba si toate materialele organice care se descompun. Aceasta poate include chiar si grasimi animale, carne si alte tesuturi.

3. Produsele biodegradabile sunt bune pentru mediuul inconjurator. Produsul biodegradabil este mult mai bun pentru mediul inconjurator, deoarece nu se face rau pamantului la recuperarea combustibililor fosili.

De asemenea, in acest proces exista foarte putine gaze cu efect de sera si emisii nocive de carbon. Materialele plastice obisnuite au nevoie de ulei pentru fabricarea lor, care polueaza mediul.

4. Produsul biodegradabil necesita mai putina energie pentru a fi fabricat. Mai exact, produsul biodegradabil are nevoie de mai putin de jumatate din energie pentru a fi produs, decat omologii lui non-biodegradabili.

Acest lucru inseamna ca este posibil sa se faca de doua ori cantitatea de ambalaje biodegradabile precum vesele biodegradabile si pungi biodegradabile utilizand aceeasi cantitate de energie.

5. Produsele biodegradabile sunt mai usor de reciclat. Materialele plastice biodegradabile sunt create din materiale care sunt complet biodegradabile. Daca va intrebati ce inseamna acest lucru, ei bine inseamna ca se pot descompune mult mai repede, iar reciclarea acestora necesita mai putina energie. Produsul biodegradabil poate fi reutilizat mai eficient, ceea ce le ofera un avantaj clar.

6. Produsul biodegradabil nu este toxic. Materialele plastice traditionale sunt pline de subproduse si substante chimice nocive, care sunt eliberate in timpul procesului de descompunere. Produsele biodegradabile sunt complet sigure si nu au substante chimice sau toxine. Acest produs se descompune inofensiv si se absoarbe in pamant.

Astfel de avantaje ale bioplasticelor sunt de o importanta extrema, deoarece incarcatura de plastic toxic pe pamant este in crestere si, in acest ritm, va provoca o serie intreaga de probleme pentru generatiile viitoare.

Dupa cum vedeti, aceste avantaje ale produsului biodegradabil sunt semnificative si de mare importanta pentru viitorul planetei.

Avantajele produselor biodegradabile sunt atat de clare dupa cum se poate vedea, incat urmatoarea etapa este ca publicul sa constientizeze mai mult problema si sa incerce sa foloseasca doar ambalaje biodegradabile.

Atunci cand oamenii vor incepe sa foloseasca doar ambalaje din plastic biodegradabil, vom simti cu totii efectul, pentru ca mediul inconjurator va fi mai putin poluat, ceea ce va fi benefic in mod special pentru generatiile viitoare.

0 Shares
You May Also Like