La ce perioada schimbam anvelopele?

0 Shares
0
0
0

La ce perioada schimbam anvelopele?Anvelopele trebuie verificate saptamanal, fie ca este vorba de cele de vara sau de iarna. Acesta este sfatul specialistilor pentru siguranta voastra si a familiei. In cazul in care le verificati si aveti dubii asupra adancimii benzii, este bine sa mergeti in cel mai scurt timp la un service-auto.

Anvelopele moderne sunt robuste si proiectate pentru a face fata tuturor situatiilor intalnite in trafic. Din pacate, starea drumurilor din tara poate duce la deteriorarea anvelopelor auto si la gaurirea acestora. In cazul in care aveti o simpla intepatura in anvelopa, este bine sa mergeti de urgenta la un specialist pentru remedierea problemei.

Exista si situatii in care anvelopa auto sa nu mai poata fi folosita si trebuie schimbata. Asadar, nu va asumati nici un risc si mergeti direct intr-un service auto. In situatia in care veti simti ceva probleme la anvelope in timp ce sunteti la volan, trageti masina pe dreapta si uitati-va sa vedeti ce nereguli au aparut, deoarece acestea va pot pune viata in pericol.

Trageti frana de mana, opriti motorul si puneti masina pe avarie. Luminile de avarie trebuie de asemenea pornite pentru a fi vizibil pentru ceilalti soferi. Scoateti din portbagaj triunghiul de avertizare pe care il veti pune in spatele masinii cu 100 de metri.

Purtati o vesta reflectorizanta. In cazul in care una dintre anvelope trebuie demontata, folositi cricul din portbagaj sau faceti semn cuiva sa va ajute, in cazul in care nu va pricepeti.

Dupa ce roata a fost inlocuita, este obligatoriu sa va asigurati ca aceasta a fost umflata. Daca nu se intampla acest lucru, mergeti cu viteza mica pana la primul service auto unde sa va remediati problema.

Ce duce la “imbatranirea” anvelopelor

Anvelopele, ca orice alte lucruri care se folosesc des, se uzeaza, insa sunt cateva motive pentru care acestea ajung practic sa imbatraneasca: temperatura, intretinerea, utilizarea, viteza, modul de depozitare, etc., chiar daca le-ati luat “de bune” si nu doriti inca sa le folositi, specialistii spun uzura de la anvelope off road se produce chiar si cand nu sunt utilizate.

Pentru o durata de viata mai lunga, este bine sa aveti grija la modul de depozitare, pastrandu-le in conditii optime. In momentul in care veti sesiza semne de uzura, nu mai stati pe ganduri si schimbati-le.

Dupa primii cinci ani de la prima utilizare, este momentul sa aveti in vedere verificarea acestora sau chiar schimbarea anvelopelor auto. In situatia in care nu au mai fost schimbate de zece ani, imediat trebuie sa le schimbati. Indiferent de starea drumurilor, anvelopele auto trebuie schimbate, deoarece acestea se uzeaza in timp.

Niciodata nu stiti cand loviti anvelopa de bordura sau dati intr-o groapa, iar acest lucru este posibil sa va afecteze grav anvelopa. Orice perforare trebuie reparata, pentru a nu va pune viata in pericol atunci cand sunteti la volanul masinii.

0 Shares
You May Also Like