Masina de tuns iarba cum este creata si ce tipuri de motor exista

Masina de tuns iarba: cum este creata si ce tipuri de motor exista?

0 Shares
0
0
0

Masina de tuns iarba cum este creata si ce tipuri de motor exista

Daca aveti o gradina de jur imprejurul casei, fie ca este vorba de un gazon frumos sau de o curte mica, cu siguranta veti avea nevoie de o masina de tuns iarba pentru a o mentine ordonata si pentru a va bucura de senzatiile pe care ni le ofera un covor de iarba bine intretinut sub picioarele goale.

Exista multe modele si tipuri de masini pe piata pentru a taia iarba, de la modele mici de impingere electrica, la noii roboti automati care fac totul de la sine.

In acest articol vom vedea impreuna cum se face o masina de tuns iarba si ce modele exista, ramanand in domeniul de aplicare al masinilor de tuns iarba potrivite pentru peluzele domestice, fara a ne exitinde la tractoare concepute pentru extensii considerabile.

La nivel conceptual, masina de tuns iarba este construita in jurul motorului si al aparatului de taiere. Un cadru concav, care seamana conceptual un pic cu un clopot zdrobit, gazduieste in interior una sau mai multe lame rotative, care sunt suspendate paralel cu solul.

Deasupra acestui cadru este plasat motorul, care poate fi de tip benzina, in general in 2 sau 4 timpi, sau electric, alimentat prin cablu sau echipat cu o baterie. Motorul are sarcina de a transmite miscarea lamelor direct sau cu curele, facandu-le sa se intoarca.

Inaltimea de la sol a aparatului de taiere este ajustata prin ridicarea si coborarea cadrului, actionand asupra opririlor mecanice care fixeaza rotile pe cadrul propriu-zis.

Pentru a controla masina de tuns iarba actionati de un ghidon, care poate semana cu cel al cosului de cumparaturi, unde exista comenzi de gaz si controale de siguranta pentru pornire.

Motor electric, motor alimentat cu baterii sau benzina

Sistemul de taiere poate asigura diferite mecanisme de functionare, descarcand lateral materialul rezultat al cositului, tocandu-l marunt si lasand-ul pe sol sa actioneze ca un mulci/ingrasamant (tehnica de mulcire) sau chiar transportand-ul in cosul de colectare pozitionat de obicei in spate, sub ghidon si in fata picioarelor operatorului.

Cu toate acestea, este aproape intotdeauna util sa ne confruntam cu o cheltuiala ceva mai solicitanta pentru a alege un model alimentat cu baterii, care adauga practicitate, nemaiavand limite impuse de cablul de alimentare.

 

Pentru suprafetele de dimensiuni medii, o masina de tuns cu motor puternic este alegerea indicata, fiind capabila sa garanteze puterea necesara pentru a face fata sesiunilor de lucru mai lungi. De asemenea, in acest caz, modelele de baterii mai scumpe se pot dovedi a fi o alternativa excelenta, garantand o autonomie suficienta (probabil putand conta pe baterii de rezerva) si un confort acustic de alt nivel decat motoarele cu ardere interna.

Pentru suprafetele foarte mari, este inteleapta alegerea masinilor pe baza de combustibil, deoarece cele pe baza de baterii sau cele electrice nu au suficienta autonomie.

Va recomandam sa alegeti o mașină de tuns gazonul Texas Premium 4850TR/WE pe benzină pentru suprafetele medii sau mari datorita autonomiei mari si puterii de taiere. De asemenea puteti afla mai multe detalii atat despre acest model, cat si despre multe altele, pe site-ul nostru.

0 Shares
You May Also Like