Procesul de manufacturare al lanternelor

0 Shares
0
0
0

echipament de injectieCarcasa de plastic. Componentele din plastic folosite in constructia lanternelor sunt in mod tipic topite prin metoda injectiei folosindu-se polystiren si alti polimeri de durabilitate crescuta. In acest proces, paletii de plastic sunt amestecati cu agentii de plastifiere si colorantii, pentru a se obtine produsul final.

Mixtura astfel obtinuta, se lichefiaza prin incalzire la temperaturi mari si este injectata apoi in formele dorite printr-un echipament de injectie.

Mixtura este supusa de asemenea dupa acest proces, unor presiuni foarte ridicate pentru a se asigura o omogenizare totala a produsului, fara urme de aer, etc. Imbinarile finale sunt si ele topite si expuse acelorasi procese. Se folosesc presiuni de pana la 2500 tone per metru patrat.

Dupa procesul de injectare, plasticul astfel topit este racit prin fortarea intrarii apei in canale special create. Plasticul se intareste pe masura ce se raceste si presiunea este eliberata. In acest moment, cele 2 parti ale materialului sunt separate si partea de plastic poate fi extrasa pentru finisarea ulterioara.

Polimerii de plastic folositi in aceste procese sunt termoplastici, ceea ce inseamna ca pot fi topiti in ture repetate, pentru a se asigura ca partile necorespunzatoare capata forma finala dorita sau se pot prelucra pentru executarea partilor aditionale necesare.

Asadar, exista foarte putin material plastic care sa se piarda in urma acestor procese. Urmeaza operatiunile de curatare si lustruire a suprafetelor pentru finisarea partilor componente de plastic.

Sursa de lumina.

In cazul lanternelor standard, 3 bulbi incandesceti reprezinta sursa de lumina cea mai folosita de catre producatori. Acestia sunt construiti din filamente metalice, incapsulate intr-un bulb de sticla.

Cand filamentul este expus unei surse de curent electric, rezistenta firului produce incalzirea acestuia si emiterea de lumina in spectrul de lungimi de unda vizibile.

Filamentul este impartit in doua fire ce trec prin gauri intr-o baza cilindrica de sticla, ce formeaza in acelasi timp si baza bulbului in sine. Structura astfel creata este incapsulata intr-un cilindru de sticla inchis la un capat.

Mai departe, tot acest dispozitiv este plasat intr-o camera cu vacuum, sigilandu-se sticla prin expunere la temperaturi ridicate.
De multe ori, in cadrul acestui proces, sticla se “slabeste” sau se inmoaie cauzand deplasarea filamentului catre una din marginile interioare. De aceea, producatorii au grija sa alinieze si filamentele de fiecare data cand are loc acest proces de fabricatie. Alte surse de lumina posibile pentru includerea in lanterne sunt bulbii fluorescenti care sunt folositi deseori in lanternele pentru camping.

Acesti bulbi emit lumina datorita excitarii moleculelor de gaz de la interiorul acestora. Led-urile sau Light Emiting Diodes sunt folosite in lanternele specializate, acestea emitand o lumina expusa la curent electric de tip low-level.

Bulbii astfel creati sunt montati pe directia frontala a unui reflector din aluminiu, care ajuta la directionarea luminii in timpul folosirii lanternei. Tehnologia LED este nou aparuta, dar lanternele ce o folosesc deja, sunt mult mai fiabile si au devenit din ce in ce mai puternice.

La noi in tara, cele mai bune lanterne profesionale la preturi avantajoase, le puteti gasi intrand pe Lanterne.ro.

0 Shares
You May Also Like