Intel sau AMD, care este cel mai bun procesor pentru jocuri?

0 Shares
0
0
0

Intel sau AMD, care este cel mai bun procesor pentru jocuri?Cumpararea unui calculator poate sa fie un proces lung si obositor, si de cele mai multe ori costisitor. Aceeasi regula se va aplica si pentru un laptop sau orice alt dispozitiv, tableta sau smartphone, dar in ultimele situatii decizia va fi simplificata de preferinta spre un anumit producator si de aspectul respectivului produs.

Pentru calculatoare, destinatia este cea mai importanta, si designul de cele mai multe ori nu conteaza. In unele cazuri cea mai grea alegere este pentru procesor, iar daca vreti sa va si jucati pe calculator atunci alegerea devine cu mult mai complicata.

Daca vreti sa va cumparati un calculator cu un procesor puternic si preturile de pe piata sunt in defavoarea dumneavoastra atunci va recomandam sa cautati calculatoare second hand i7.

Pentru jocuri conteaza foarte mult frecventa procesorului. De exemplu un procesor quad core care are o frecventa de 2 GHz poate sa fie mai slab pentru unele jocuri decat un dual core care functioneaza la o frecventa de3GHz. Motivul este ca jocurile respective nu utilizeaza mai mult de doua core-uri ale procesorului.

Exista si un alt mod de a va decide asupra unui procesor, si anume sa alegeti intre Intel si AMD si raspunsul la aceasta intrebare se da mult mai usor, iar dupa ce luati decizia restul intrebarilor in ceea ce priveste componentele sistemului vor avea mult mai repede un raspuns si veti economisi mai mult timp.

In prezent cei mai importanti producatori de procesoare pentru calculator sunt Intel si AMD. Acestia au o istorie lunga ce implica si colaborari si dispute. Fiecare este in dezavantaj in functie de deciziile luate de celalalt si asta din cauza regulilor economice, care implica existenta a cel putin unui competitor pe segmentul de piata pentru ca un business sa prospere.

Intel mizeaza foarte mult in zona de procesoare mobile, spre deosebire de AMD care chiar daca are variante pentru aceeasi zona, a fost preocupat si de echiparea consolelor cu solutii complete.

In ceea ce priveste procesoarele de desktop, Intel are coroana in ceea ce priveste performanta. Intel Core I7 este o optiune performanta, in timp ce AMD vinde foarte bine in zona de low-end cu solutii foarte ieftine.

Daca urmariti performanta si daca va permiteti atunci procesoarele Intel sunt cele mai bune solutii. Asa cum arata aproape toate benchmark-urile, procesoarele de la Intel pentru mainstream si high-end sunt mult mai puternice decat procesoarele AMD. Diferenta este marginala  si poate sa fie mai putin semnificativa in cazul in care aveti in intentie sa overclockati procesorul.

Procesoarele Intel sunt putin mai scumpe. Majoriteatea procesoarelor au frecventa de lucru fixa, predefinita la un nivel in care producatorul este sigur ca procesorul va ramane stabil si va avea cele mai bune performante. Ambele tipuri de procesoare pot sa fie overclockate.

In mod normal pentru jocuri nu se recomanda utilizarea unui procesor grafic integrat. Acesta are un scop anume, acela de a afisa imaginile pe ecran, efectele grafice ale sistemului de operare si uneori si cateva jocuri in rezolutie foarte mica si cu putine detalii.

Chiar daca ambii producatori promoveaza procesoarele ca fiind capabile sa ruleze cele mai noi jocuri experienta nu este foarte buna.

0 Shares
You May Also Like