Protectia smartphone-urilor prin carcase

Protectia smartphone-urilor prin carcase

0 Shares
0
0
0

Indiferent de modelul preferat de telefon sau de sistemul de operare, un lucru este absolut sigur: toata lumea vrea sa isi protejeze achizitia. Ce se poate face in aceasta privinta?  Va trebui sa va cumparati o carcasa de protectie.

De cele mai multe ori aveti o dilema, pentru ca nu stiti ce fel de carcasa i se potriveste telefonului dumneavoastra. In cele ce urmeaza va vom prezenta avantajele si dezavantajele carcaselor tip silicon, din plastic dur si din poliuretan termoplastic.

Primele despre care vom vorbi sunt carcasele de silicon. Acest tip de carcase sunt foarte flexibile, maleabile si mai ales usor de manevrat. Sunt fabricate  in functie de modelul de telefon, oferind spatii multiple pentru mufe si butoanele laterale. Materialul din care sunt facute are un design special si ofera avantajul unei fine senzatii la atingere, antiaderenta, potrivita pentru cei care cauta aceste calitati.

Daca vorbim despre proprietatile tehnice, carcasa de silicon ofera protectie suficienta in cazul unui eventual impact, datorita elasticitatii si capacitatii de amortizare. Siliconul are numeroase proprietati, una dintre acestea find cea termostabila, dar termoconductibilitate scazuta, ceea ce se traduce prin functionare eficienta in mediile care au temperaturi foarte ridicate.

Cu cativa ani in urma se punea problema acumularii de praf, find cazul carcaselor de silicon de generatie mai veche care nu ofereau suficienta protectie impotriva prafului. Din punct de vedere al esteticii, acest tip de carcase sunt perfecte pentru cei care prefera designul simplu. Contrar  plasticului, carcasele din silicon accentueaza flexibilitatea la atingere si totodata simplitatea designului.

Bineinteles ca exista si numeroase dezavantaje, printre acestea find faptul ca siliconul nu ofera o protectie impotriva prafului la fel de buna precum plasticul, nu confera termoconductibilitate si nu ofera multe modele, culori sau modele personalizate.

Carcasele din plastic dur sunt perfecte pentru cei care vor accesorii telefoane personalizate, deoarece acestea aduc o mare varietate din punct de vedere estetic. In special, utilizatorii de iPhone opteaza pentru  carcasa de plastic, telefonul potrivindu-se perfect cu acest tip de protectie.

Plasticul ofera protectie in cazul unor caderi de la distante mai mari. Plasticul este un material care aluneca foarte usor pe suprafete netede. Plasticul se curata mult mai usor de praf sau de puf, dar se zgarie la fel de usor. Un alt avantaj il constituie termoconductibilitatea. Aceasta este mult mai ridicata decat in cazul carcaselor de silicon, find prevenita supraincalzirea.

Poliuretanul termoplastic reprezinta un material folosit in diferite industrii cu rezistenta la temperaturi foarte scazute, conferindui-se duritate la impacte, dar totodata si mai mare flexibilitate. Practic, acest material denumit pe scurt TPU este un hibrid, fiind de fapt un mix intre silicon si plastic dur.

Spre deosebire de plasticul dur, carcasele de silicon si cele de TPU sunt mult mai usor de folosit. Materialul TPU rezista pana la doi ani dupa ce este achizitionat. De asemenea, acest material nu retine la fel de mult praf, alunecand foarte usor in buzunar, fiind in acelasi timp un material rigid pentru a proteja dispozitivul.

Utilizatorii au parerile impartite despre utilizarea celor trei materiale, fiind interesati de avantajele si dezavantajele fiecarui material din care sunt realizate carcasele de telefon.

0 Shares
You May Also Like