Sfarsit de Decembrie

0 Shares
0
0
0

Printre vorbele suierate de vand, decembrie se spune ca ar fi cea mai asteptata luna din an. O luna calma si linistita dar agitata in acelasi timp, in care pana si aerul impartaseste aceste stari, mirosind a fum de lemne si a ger, improspatat de mirosul ademenitor al cozonacilor din cuptoare.

Decembrie este luna sperantelor si a dorintelor, luna in care adormi si speri la o dimineata decorata cu flori de gheata pe geamuri si covor de matase alba asternut pe asfalt.

Pare ca fiecare noapte a lunii decembrie este insotita de nerabdarea si emotiile Craciunului, de dorinta de a opri timpul pentru a nu mai trece inca un an din vietile noastre si de miile de raze de lumina pe care straiele de sarbatoare ale caselor le reflecte treptat, incurcate in jocuri de lumina tacute.

Totul este imbracat de sarbatoare, rafturile si vitrinele magazinelor sunt pline de brazi artificiali de Craciun, unii simpli, vesnic verzi, altii deja decorati sau cu aspect de ninsoare ce poate dainui pe veci pe crengile lor, astfel incat si oamenii sa isi doreasca sa isi decoreze mai repede casele, sa impodobeasca braduti si sa intre in aceasta intreaga atmosfera de basm.

Este atat de frumos sa te plimbi pe bulevardele orasului, privind lumnitele insirate la ferestre, in timp ce oameni veseli insa agitati isi croiesc drum pe langa tine, gandindu-se de zor la lucruri prea marunte dar care ii macina iarasi.

Decembrie aduce cu sine seri reci, in care gradele cu minus domnesc in termometre, dar care in final, sunt seri frumoase, incalzite de vin sau tuica fiarta, de rasete pline de voie buna si de miros de gratar.

E o luna a magiei, o luna in care totul pare posibil, luna in care listele par ca nu se mai termina si ca toate cadourile ideale pentru cei dragi dispar prea repede de pe rafturi, iar retetele de cozonaci si de frusecuri nu contenesc sa ne ademeneasca.

Nu poate fi cineva pe lumea aceasta care ar putea contesta magia adusa de aceasta perioada de sarbatori de iarna, magia plina de clinchet de clopotei, de colinde cantate printre rasete de copii, imbatat intreg aerul de parfum de portocale si cozonaci.

Sarbatorile ale iernii, isi fac simtita prezenta inca de la primele aparitii ale lunii decembrie printre filele calendarelor, atunci cand magazinele, atat cele fizice, cat si cele din domeniile online, incep sa se imbrace in vesminte festive, insirand pe rafturi, sau in ofertele de pe internet, tot felul de ornamente de Craciun, brazi, decoratiuni si instalatii luminoase sau chiar deliciosii mosi din ciocolata sau ravnitele bomboane ,,de pom”.

Ahh! Ninsoarea! Cum am putea sa uitam de ninsoare? Nu este nimic mai frumos decat momentul in care, mirosul de ger este dat uitarii, cuprinsi fiind de falnicul dans al fulgilor care se astern pe trotuare, formand incet si sigur covorul alb, pufos de nea, care scartaie sub talpi.

Ajunul friguros sta ghemuit in umbra unui Craciun alb, stralucitor, care ne aduce fericire pe chipuri si in suflete, fiind una dintre cele mai frumoase si mai speciale perioade ale anului, incununate de vechi povesti incheiate si noi inceputuri imprevizibile si pline de sperante.

Craciun Fericit!

0 Shares
You May Also Like