Cum se inteleg fumul de tigara si calculatorul?

0 Shares
0
0
0

Praful  din camera se indreapta spre ventilator si se lipeste de tot ce inseamna grasime si se acumuleaza acolo, interferand eventual cu actiunea ventilatorului si provocand zgomotul calculatorului rau.

In acest articol vom discuta cum se inteleg fumul de tigara si calculatorul si de ce uneori lipsa de grija va poate trimite de urgenta intr-un magazin de componente calculator.

Inainte de a ajunge la solutiile pentru aceasta problema, as vrea sa va impartasesc o scurta poveste despre doi dintre principalii contribuabili la moartea computerelor nevinovate: fumul de tigara si parul animalelor de companie (pisica). Am vazut lucruri ingrozitoare la sistemele din casele fumatorilor si proprietarilor de animale de companie si pun pariu ca orice tehnician de computer va poate spune acelasi lucru.

Doua povesti pentru a ilustra punctul de vedere: Acum cativa ani in magazinul nostru, un PC destul de vechi a fost adus de un domn in varsta, care mirosea destul de puternic de fum de tigara. S-a oprit, a spus el inocent. Carcasa se transformase din bej la un fel de galben pergament, si cred ca ar fi trebuit sa fie o idee despre ceea ce ne-a asteptat in interiorul carcasei.

Este suficient sa spunem ca domnul in cauza nu a fost, in mod evident, deosebit de discriminant in obiceiurile sale si a fumat in jurul sistemului … A fost un strat subtire de reziduuri galbene (gudron) in interiorul carcasei, pe care o cantitate considerabila de praf a ramas efectiv blocat.

Mirosul era … neplacut. In mod inutil sa spunem, am inchis-o instantaneu si am facut o incercare nemiloasa de a diagnostica problema. Cand a esuat pentru ca nu am reusit sa il facem sa porneasca, am pus suruburile si i-am inmana-o clientului;

`- Scuze, nimic nu putem face. El parea mai degraba jignit atunci cand am sugerat ca obiceiurile sale in ceea ce priveste fumatul ar putea fi problema si au plecat in cautarea “unei peroane care stie ce face!”

Acesta este un exemplu extrem, dar fumul de tigara poate fi foarte daunator pentru componentele computerului din cauza reziduurilor pe care le lasa in urma. Nu ai fuma in jurul copiilor, nu-i asa? Bine, pentru ca daca lucrati la calculator pentru a trai din asta, acum este un moment bun pentru a va schimba practicile in ceea ce priveste protectia calculatorului.

In ceea ce priveste parul de la animalele de companie, unul dintre cei mai buni clienti ai magazinului m-a convins sa fac o actualizare la fata locului pentru el din moment ce uriasul server pe care tocmai l-a cumparat de la noi era prea greu pentru a iesi in siguranta din apartament. Acest domn a depins de computer pentru mijloacele sale de trai.

Imaginati-va ca atunci cand am ajuns si am gasit acest caz de split-server de 600 de dolari,  componente foarte scumpe  si mai multe unitati SCSI asezate pe podea intr-un dulap mic, semi-inchis langa litiera pisicii.

Nu va fi nici o surpriza faptul ca filtrele pe care, din fericire, le-a instalat pe ventilatoarele din afara au fost absolut infundate cu parul de pisica si particulele anexe. Calculatorul functioneaza in continuare bine, dar a fost mutat.

0 Shares
You May Also Like