Sfaturi pentru alegerea motopompei

Sfaturi pentru alegerea motopompei

0 Shares
0
0
0

Sfaturi pentru alegerea motopompei
Motopompa este o unealta de care ai mare nevoie acasa in gospodarie. Iti poti indrepta atentia spre motopompe ieftine cu scopul de a alege una pe care sa o folosesti pentru irigarea culturilor sau a gazonului de exemplu.

Motopompa este alcatuita dintr-un motor in patru timpi cu un singur cilindru racit cu aer, si actioneaza direct o pompa de apa. Daca vrei sa iti cumperi o asemenea unealta pentru propria gospodarie, citeste mai departe, pentru a descoperi cateva sfaturi care iti pot fi de mare folos.

Stabileste tipul pompei potrivite

Pompele sunt submersibile si de suprafata. Primele sunt imersate in lichidul pe care trebuie sa il pompeze, timp ce pompele de suprafata absorb apa printr-un stut, iar apoi o imping in capatul de defulare sau consumare.

Pentru evitarea inundatiilor sunt utilizate pompele submersibile, care muta apa dintr-un loc in altul. Acestea sunt fabricate din materiale care au mare rezistenta la coroziune, dat fiind faptul ca intra in totalitate in apa pe care trebuie sa o indeparteze.

Daca ai nevoie de o motopompa pentru aplicatii de mare amploare si pentru o cantitate mare de apa, atunci trebuie sa iti indrepti atentia spre o motopompa de suprafata, care aduce apa din fantani sau puturi. Aceste pompe pot fi centrifugale sau pompe echipate cu ejector.

Pompele centrifugale reprezinta solutia potrivita daca apa trebuie pompata de la 7 – 8 metri, in timp ce pompele echipate cu ejector pot pompa apa de la adancimi de 20 – 30 de metri.

Tine cont de calitatea apei

Atunci cand vrei sa iti alegi motopompa, tine cont de calitatea apei, pentru ca poti opta pentru o pompa special creata pentru ape curate. Exista pompe destinate apei murdare sau pompe pentru utilizarea in apa semi-murdara.

Pentru alimentarea cu apa a locuintei, vei opta pentru o pompa de apa curata. Daca ai nevoie sa elimini apa dintr-un subsol sau dintr-un put, sau orice tip de apa murdara, trebuie sa alegi o pompa de apa murdara.

Pentru a pompa alte fluide cum ar fi motorina sau benzina, pompa de apa semi-murdara este potrivita.

Tine cont de debitul maxim

Debitul maxim al pompei de apa este calculat in litri pe ora (l/h), si se refera la volumul care poate fi pompat intr-o ora. Daca trebuie sa alegi o pompa pentru irigatii, tine cont de suprafata care necesita udare, dar si de adancima maxima a plantelor cultivate, dar si de necesitatea de apa a plantelor.

Indicatorii de lucru

Un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il ai neaparat in vedere atunci cand intentionezi sa alegi o pompa de apa, este legat de indicatorii de lucru. Producatorii isi informeaza clientii cu privire la adancimea maxima de la care pompa poate trage apa.

Alege insa pompa tinand cont de o marja de un metru. De-asemenea, tine cont de puterea motorului cand alegi pompa de apa, de inaltimea de defulare (inaltimea maxima la care apa este livrata).

Alimentarea pompei

Cand vine voba despre pompe, exista motopompe care sunt dotate cu motor termic, si electropompe, care au motor electric. Cand vine vorba despre motopompe ieftine, trebuie sa stabilesti daca alegi una pe benzina sau una pe motorina.

Motopompele diesel sunt ma performante decat cele pe benzina, necesita o intretinere mai atenta si sunt mai zgomotoase. In schimb, motopompele pe benzina sunt mai usoare, sunt mai silentioase.

In ceea ce priveste pretul, nu exista mari diferente intre cele doua tipuri de motopompe. Un alt aspect este legat de noxe, iar aici amintim ca atat motopompele pe benzina cat si motopompele diesel emit noxe.

Un ultim detaliu important de luat in calcul, este ca motopompa aleasa trebuie sa fie de la un producator de top, si aleasa dintr-un magazin de incredere, precum ro-unelte.ro.

0 Shares
You May Also Like