Despre materiale biodegradabile

Despre materiale biodegradabile

0 Shares
0
0
0

Despre materiale biodegradabilePlasticul, sub forma de sticle, saci, materiale de ambalare, mobilier si multe altele, a devenit o parte integranta a vietii noastre actuale. Cu toate acestea, exista probleme in crestere din cauza consumului excesiv de plastic care a provocat o alarma la nivel mondial. Lumea de astazi urmareste o dezintoxicare din plastic.

Pornind de la petitii pentru cumparaturi fara plastic in supermarketuri, pana la asigurarea utilizarii pe cat posibil a ambalajelor reciclabile; intreprinderi si persoane fizice deopotriva ajung sa isi puna produsele pe banda de la casa de marcat fara a folosi pungi din plastic.

In timp ce unii apeleaza la alternative naturale de plastic, altii cauta optiuni din plastic bio-degradabile. Cu toate acestea, exista intr-adevar un astfel de lucru, cum ar fi plasticul biodegradabil?

Diferenta dintre materialul bio-degradabil, compostabil si plastic pe baza de bio

Acum exista o multime de mituri si conceptii gresite despre plasticul care este biodegradabil. Incercam sa le eliminam pe unele dintre ele aici prin acest articol, asa ca este indicat sa parcurgeti acest articol pana la final, pentru ca puteti descoperi multe informatii foarte interesante legate de plastic.

Biodegradabil nu este intotdeauna compostabil

Desi plasticul compostabil este biodegradabil, opusul nu este intotdeauna adevarat. Teoretic vorbind, biodegradabil inseamna ca materialul ar trebui sa se descompuna in apa, dioxid de carbon si minerale. Cu toate acestea, nu este cazul tuturor materialelor plastice.

De asemenea, multe dintre materialele plastice bio-degradabile, se degradeaza doar la temperaturi foarte specifice si au de asemenea, nevoie de niveluri optime de lumina, apa si oxigen pentru a se degrada. Si chiar si atunci atunci, lasa in urma reziduuri toxice pentru mediu.

Materialele plastice nu sunt biodegradabile in mod natural

Acesta este un alt mit care trebuie impiedicat. Multe dintre materialele plastice nu se vor biodegrada natural. Datorita conditiilor necesare pentru biodegradarea lor, o multime de materiale plastice vor fi biodegradate doar la instalatiile industriale.

Toate materialele plastice bazate pe bio nu sunt biodegradabile

Multe materiale plastice pe baza de Bio sunt cunoscute ca nu sunt biodegradabile. Cu toate acestea, pot fi reciclate, desi partial. Bio-materialele plastice, cum ar fi Bio-PET, care este fabricat din materiale vegetale este cunoscut a avea o structura chimica care este identica cu materialele plastice pe baza de fosile, cum ar fi polietilena si polietilena tereftalat.

Nu este fezabila din punct de vedere economic si ecologic reciclarea tuturor formelor de plastic

Fiecare plastic pe baza de bio nu furnizeaza aceeasi cantitate de fluxuri de reciclat pur. Aceste fluxuri reprezinta cantitatea de produs care poate fi reciclata pentru a produce ceva nou. Retinand acest lucru, volumul total de reciclat produs uneori va costa mai mult din punct de vedere economic si chiar ecologic reciclarea unor materiale plastice pe baza de bio. Caci procesul va produce o amprenta de carbon mai mare in cele din urma.

Topul avantajelor produselor din materiale plastice biodegradabile

  1. Functionalitate

Daca doriti sa “deveniti verde”, dar aveti preocupari cu privire la functionalitatea si comoditatea produselor biodegradabile, exista putine – daca exista – diferente de aspect, rezistenta la temperatura sau eficienta intre bioplastice si plastic obisnuit.

Materialele plastice biodegradabile sunt complet sigure la congelator, microunde si pot, de obicei, sa reziste la temperaturi incalzite de 120 pana la 200 de grade Fahrenheit.

  1. Nu contin toxine sau alergeni

Majoritatea materialelor plastice biodegradabile, cu exceptia celor obtinute din amidon de cartof – nu contin alergeni si sunt sigure pentru consumatorii atopici. Per total, un produs biodegradabil, nu este toxic.

Prin urmare, aceste materiale plastice biodegradabile sunt obtinute din elemente naturale, prin urmare, nu contin substante chimice pentru a emana deseuri toxice si otravitoare in timp ce se descompun in compost. Compozitia naturala a biopolimerilor este complet absorbita de pamant.

  1. Conservarea energiei

Deoarece produsele biodegradabile sunt compuse din ingrediente naturale care se descompun usor pe pamant, necesita mult mai putina energie pentru a le recicla oferind o productie mai rapida si mai eficienta.

In stadiul de productie, necesita jumatate de energie pentru a produce produse biodegradabile decat cele fabricate din materiale plastice obisnuite. Aceeasi cantitate de energie va produce de doua ori mai multe pungi, caserole, farfurii sau vesela de unica folosinta biodegradabila decat ar produce produsele nedegradabile.

  1. Scaderea dependentei de petrolul strain

Avand in vedere preocuparile nationale privind conservarea energiei si politicile de schimb valutar, un mare avantaj al utilizarii produselor biodegradabile este potentialul de a se baza mai putin pe petrolul strain. O cantitate semnificativa de petrol folosit la producerea materialelor plastice este obtinuta din tari straine.

Producerea de produse biodegradabile obtinute din materiale locale de biomasa poate economisi cantitati considerabile de energie, ducand in cele din urma la o dependenta redusa de sursele de petrol straine. Pe termen lung, adaptarea la utilizarea biodegradabilor poate duce la solutii interne.

  1. Avantaje de marketing

Avantajele utilizarii de produse biodegradabile se extind dincolo de siguranta si bunastarea pamantului si pot benefice de asemenea, pentru cei implicati in comertul cu amanuntul si productia.

Cu atata atentie concentrata asupra reciclarii si a mediului de viata ecologic, multe persoane isi restrang achizitiile de produse de uz casnic, alimente si opteaza doar pentru produsele si proprietarilor care folosesc produse de ambalare biodegradabile.

Daca sunteti un vanzator cu amanuntul sau un restaurant, publicitatea utilizarii de bioplastice va poate imbunatati potentialul pentru cresterea afacerilor, vanzarilor si profitului prin atragerea de consumatori constienti de mediu.

0 Shares
You May Also Like