Statiuni pe care trebuie sa le vizitezi cand mergi la mare

0 Shares
0
0
0

Statiuni pe care trebuie sa le vizitezi cand mergi la mareRomania este plina de locuri pe care trebuie sa le vizitezi macar o data in viata. Daca anul acesta te-ai hotarat sa rezervi o camera in hoteluri litoral, ceea ce inseamna ca vei merge la mare, vrem sa-ti vorbim despre statiunile pe care le poti vizita.

Inainte de asta, insa, iti recomandam un hotel minunat la care te-ai putea caza. De ce? Pentru ca stim ca sunt multe hoteluri litoral si e greu sa gasesti unul bun. Recomandarea noastra este Hotel Parc. Detalii: Parcmamaia.ro.

Revenim acum la statiunile de pe litoral pe care le poti vizita si vom vorbi de cateva dintre acestea.

Mamaia

Cu siguranta ai auzit de statiunea Mamaia, deoarece este cea mai cunoscuta din toata Romania. Statiunea Mamaia, sau Perla Litoralului Romanesc, cum i se mai spune, te intampina cu o plaja cu un nisip fin, numeroase hoteluri, piscine in aer liber, zone de pescuit si tot felul de alte zone de agrement. Plaja statiunii se intinde pe o lungime de 8 km, iar in partea de vest se afla lacul Siutghiol.

Costinesti

Situata la 30 de km de Constanta, statiunea Costinesti este o statiune balneoclimaterica denumita si „Statiunea Tineretului”. Nisipul de pe plaja este deosebit de fin, iar modalitatile de distractie si relaxare sunt numeroase.

Eforie Nord

Eforie Nord este o statiune frecventata des de catre persoanele care doresc sa faca tratamente cu apa sarata. Ea se afla pe locul doi in clasamentul celor mai mari statiuni din Romania si are o plaja de aproximativ 3 km. In statiunea Eforie Nord se pot practica o multime de sporturi pe apa si nu numai.

Mangalia

La 44 de km de Constanta se afla statiunea Mangalia, renumita in mod special pentru izvoarele minerale sulfuroase, mezotermale si radioactive pe care le detine. De asemenea, cei care doresc pot face fel si fel de tratamente la baza de tratament din statiunea Mangalia. Statiunea a fost construita de greci in sec. VI i.Hr. si detine numeroase obiective turistice, cum ar fi: Muzeul de arheologie, Colectia Mercurius sau Moscheea Esmahan Sultan.

Plaja Corbu

Statiunea Plaja Corbu este un loc minunat pentru cei care vor sa faca terapie prin liniste. Ea este o statiune noua, in care nisipul e amestecat cu cochilii de scoici si melci, in care muzica nu rasuna in boxe, in care linistea e la ea acasa.

Gura Portitei

Daca vrei sa-ti petreci concediul intr-un sat linistit de pescari, statiunea Gura Portitei este un loc minunat. Plaja statiunii se intinde pe o lungime de 4 km, 4 km pe care se regasesc sezlonguri si umbrele de stuf. Asadar, daca vrei o vacanta in natura, aici e locul tau.

Nu mai incape indoiala ca litoralul romanesc are ce oferi din punct de vedere turistic. Nu uita ca acestea sunt doar o parte din statiuni si ca mai sunt si altele, la fel de frumoase. Gaseste-o pe cea care crezi ca ti-ar placea cel mai mult si vara asta viziteaza litoralul.

0 Shares
You May Also Like