Vrei un pat de calitate pentru copilul tau?

0 Shares
0
0
0

Vrei  un  pat de calitate pentru copilul tau?Dupa cum stiti deja , somnul joaca un rol foarte important in cresterea si dezvoltarea copiilor . Confortul este un element esential care ajuta la un somn odihnitor , asadar face-ti o alegere inteleapta  .

Allkids.ro ,  un magazin online specializat  va pune la dispozitie o gama variata de paturi copii de cea mai buna calitate . Pentru mai multe informatii va invit sa accesati http://www.allkids.ro/patuturi-copii/ .

Odihna  influenteaza in mod direct dezvoltarea creierului , si asta deoarece un hormon de crestere  foarte important este produs numai in timp ce copilul doarme .

Astfel ca , lipsa unui program de somn  bine stabilit conduce la o stare de nervozitate accentuata , influenteaza capacitatea de concentrare  , situatie in care cei mici sunt mult mai  predispusi sa faca  greseli si sa uite anumite lucruri .

Programul de somn difera de la o persoana la alta , insa , ceea ce este cert este faptul ca , copii au nevoie de mai multe ore de somn decat un adolescent sau o persoana adulta .

Somnul  copiilor este , de cele mai multe ori , o foarte mare dilema pentru parinti , acestia fie sunt ingrijorati ca cei mici nu dorm suficient fie ca acestia dorm prea mult . Ei bine , trebuie sa stiti ca fiecare copil doarme atat cat are nevoie .

In primele primele  4 saptamani de viata , bebelusii dorm in jur de 18 ore pe zi si se trezesc la fiecare 2-4 ore pentru ca au nevoie de hrana .Copii nascuti inainte de termen pot sa doarma si mai mult de 18 ore pe zi .

In perioada in care colicile isi fac simtita prezenta somnul bebelusilor este perturbat  . In aceste prime 4 saptamani de viata , pentru ca nu au inca format ceasul biologic , bebelusii nu pot sa distinge ziua de noapte , astfel ca somnul acestora este influentat strict de nevoile fiziologice .

Doar dupa ce implinesc 6 saptamani de viata , somnul celor mici incepe sa se stabilizeze . Deasemenea , trebuie sa precizez ca din acest moment dispare si acea confuzie intre zi si noapte . Asadar , un copil cu varsta cuprinsa intre 1 si 4 luni trebuie sa doarma aproximativ 15 ore in fiecare zi .

Odata ce depasesc varsta de 4 luni se diversifica farte mult activitatile bebelusilor , ceea ce inseamna ca acestia vor consuma mult mai multa energie , prin urmare un program de somn  foarte bine stabilit va ajuta la buna crestere .

Ajunsi la varsta de 12 luni , cei mici ar trebui sa doarma  pe tot parcursul noptii iar pe parcursul zilei intre orele 9 – 10 , 12 – 14 si 15 – 17 . Desigur aceste ore nu trebuie respectate intocmai , parintii trebuie sa inteleaga ca un copil la aceasta varsta trebuie sa aiba trei reprize de somn pe parcursul zilei .

Se renunta la primele doua repreize de somn odata ce copilul depaseste varsta de 18 luni . In mod normal , un copil a carui varsta este cuprinsa intre 18 luni si 3 ani doarme in medie 14 ore pe zi , 3,5 ore dupa – amiaza si 9-10 ore pe parcursul noptii . Este foarte important de precizat ca in aceasta perioada copilul nu trebuie sa mearga la culcare mai tarziu de ora 21.

Acest program de somn se respecta de regula pana la varsta de 5 ani . Incepand cu acest moment se renunta la somnul de dupa-amiaza , sau , in cazul in care acesta se pastreaza durata va fi din ce in ce mai scurta .

Odata cu inceperea scolii , dupa varsta  de 7 ani , programul copiilor se diversifica si  mai mult . Pentru a duce la bun sfarit toate activitatile copii cu varsta cuprinsa intre 7 si 12 ani trebuie sa doarma intre 10 si 11 ore pe noapte si sa nu mearga la culcare mai tarziu de ora 22 . Din nefericire , studiile de specialitate arata ca aceste indicatii nu se respecta iar cele 9 ore pe care le dorm in medie copii din aceasta grupa de varsta influenteaza negativ crestere si dezvoltarea acestora .

Dupa varsta de 12 ani incep sa apara schimbari semnificative in programul copiilor in conditiile in care in programul acestora intervin o multime de activtati specifice adolescentilor .

Oricum , indiferent de varsta , somnul joaca un rol foarte important in sanatatea organismului nostru .

Alte stiri actuale :

1. Ce spun desenele despre copilul tau
2. Wood Joy: Jucarii educative pentru copilul tau
3. Ii dai suc de fructe copilului tau? Iata care este pericolul din sucuri, pentru copiii mici!
4. Primele sase saptamani cu bebelusul tau nou-nascut. Tot ce trebuie sa stii
5. Ce şi cum să-i transmiţi copilului tău/ de Tudor Călin Zarojanu
6. Tu ştii ce mai face COPILUL TĂU PE FACEBOOK? Trei bărbaţi acuzaţi că au abuzat sexual copii

0 Shares
You May Also Like