5 Beneficii ale alegerii unui serviciu funerar traditional

5 Beneficii ale alegerii unui serviciu funerar traditional

0 Shares
0
0
0

Cand cineva apropiat trece mai departe, vrei sa-i oferi omagiul pe care il merita. Exista multe optiuni pentru acest lucru, dar o slujba funerara traditionala cu ajutorul unor firme funerare Craiova President, este adesea cea mai buna optiune pentru cei care doresc sa sarbatoreasca viata persoanei dragi, oferind totodata un omagiu.

Cu un serviciu traditional, toti prietenii si familia vor avea sansa de a-si lua ramas bun inainte ca persoana sa dispara pentru totdeauna. Dar este mai mult decat atat. Sa aruncam o privire mai atenta la cinci beneficii ale unei inmormantari traditionale.

  1. O sansa de a aduce respect

In unele scenarii de inmormantare, exista un singur serviciu. Cu toate acestea, cu inmormantarile traditionale, exista de obicei si o vizita inainte de serviciul funerar oficial. Acest lucru le permite celor apropiati familiei decedatului sa isi aduca omagiul si sa-si ofere condoleantele.

  1. Marcarea reperelor si impartasirea povestilor

Cu o slujba traditionala de inmormantare, prietenii si familia vor avea ocazia sa urce pe podium si sa impartaseasca un elogiu. Acestea pot fi sincere, dar pot fi si o anecdota amuzanta despre persoana in cauza, care sa-i sublinieze personalitatea.

Vorbind despre persoana, participantii pot intelege realizarile lor si chiar pot fi inspirati sa continue sa sustina ceva in care persoana a crezut sau pentru care si-a oferit timpul voluntar.

Un serviciu traditional poate include, de asemenea, un sicriu special sau un videoclip memorial pentru a evidentia viata unei persoane.

  1. Ajutarea procesului de doliu

Cand o persoana draga moare, mai ales daca a fost foarte apropiata, poate fi foarte dificil si confuz pentru cei pe care ii lasa in urma. Cu toate acestea, o inmormantare ofera o oportunitate de a recunoaste durerea intr-un cadru sigur, inconjurat de sprijin.

Atunci cand pierderea pare sa nu aiba sens, o slujba de inmormantare poate ajuta sa puna lucrurile in perspectiva si sa inceapa procesul de vindecare. De asemenea, poate fi prezent un lider religios pentru a ghida vizitatorii prin rugaciune.

  1. Permiterea incinerarii sau inmormantarii

Cu un serviciu funerar traditional, casa de pompe funebre va oferi de obicei optiunea unei inmormantari traditionale sau a unei incineratii. In ambele cazuri, ei pot avea grija si de celelalte detalii, cum ar fi o piatra funerara sau o urna pentru a-si aminti persoana iubita.

  1. Ai grija de toate detaliile

Durerea poate fi o emotie puternica si complicata si te poate lasa nesigur despre cum sa procedezi. O casa de pompe funebre cu experienta se poate ocupa de toate detaliile pentru tine.

Acestea pot include transportul si pregatirea, obtinerea unui certificat de deces, pregatirea unui necrolog si amenajarea cimitirului la alegere. Cu toate aceste detalii gestionate, te vei putea concentra pe amintirile frumoase si sa iti continui usor-usor viata.

Planificarea prealabila a unei inmormantari  poate ajuta lucrurile sa mearga si mai bine in cazul in care o persoana draga decedeaza si chiar poate elimina unele dintre poverile financiare de la cei ramasi in urma.

A face fata mortii unei persoane dragi este o provocare, dar serviciile funerare vor fi mereu langa tine pentru a te ajuta sa faci fata acestor momente dificile.

Istoria mancarii la inmormantari

Mancarea de la o inmormantare nu a avut un inceput atat de apetisant. Unele culturi practicau endocanibalismul, cum ar fi Tribul Amazon Wari, care consuma corpul decedatului pentru ca in ei sa traiasca esenta acelei persoane.

Primele culturi celtice au dat nastere „devoratorilor de pacat”, care mai tarziu au evoluat in ritualuri practicate de crestinii din acele zone in secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. Cand cineva murea, painea si sarea erau lasate pe un cadavru pentru a fi mancate de „o persoana cu cea mai de jos pozitie sociala posibila”, pentru a absorbi pacatele mortilor si a se asigura ca el sau ea va ajunge in rai. Variatii despre consumul de pacat se gasesc in intreaga lume. In cultura chineza, bobul preferat a fost orezul, care simbolizeaza si viata. Calugarilor li s-a cerut sa transfere orice fapte rele comise de persoana iubita decedata in mancare, pe care apoi o mancau. In plus, chinezii serveau pui, deoarece se credea ca va ajuta sufletul sa zboare spre rai.

Legatura dintre hrana si moarte este foarte comuna in majoritatea culturilor. In multe cazuri, sunt folosite ingrediente precum cerealele care reprezinta invierea si ciclul vietii. Coliva este un preparat funerar popular din grau, originar din perioada precrestina din Grecia Antica. Adoptata de Biserica Ortodoxa Rasariteana, s-a raspandit in parti ale Europei si Orientului Mijlociu. Este facuta boabe de grau fierte, amestecate de obicei cu miere sau zahar si transformate in ceva ca o prajitura.

Alimentele funerare evreiesti sunt bogate in simbolism. Procesul de doliu al lui Shiva dureaza sapte zile si incepe imediat dupa inmormantare. Doar familia cea mai apropiata defunctului imparte prima masa numita Seudat Havara’ah („Sue-did Shev-rah-hah”). Tradus, asta inseamna masa de confort sau condoleante. Alimente rotunde precum ouale, lintea si covrigii sunt toate servite in perioada de doliu, deoarece forma lor ne aminteste de ciclul vietii.

 

 

 

0 Shares
You May Also Like