Avocatura, o ramura importanta a justitiei

0 Shares
0
0
0

Gresesc cei care se gandesc la avocatura ca la o meserie comuna. Avocatura este o profesie speciala care iti da posibilitatea sa inveti zilnic lucruri noi, de la oameni din cei mai diferiti. Breasla avocatilor e formata din generatii mai vechi sau mai noi, care sunt nevoite sa se adapteze la timpul prezent cu inspiratie si intuitie.

Absolventii si studentii facultatilor de drept din romania trebuie sa constientizeze ca lupta pentru un loc de munca in domeniul avocaturii trebuie inceputa chiar din primii ani de specializare.

Daca alte specializari permit ca in primii ani sa te bazezi doar pe pregatirea oferita in timpul orelor de curs, specializarea in Drept implica o munca suplimentara (specializarea si practica in cadrul unor case de avocatura).

Concurenta este una necrutatoare, mai ales cand numarul absolventilor este net superior joburilor scoase la concurs. Dar cele mai importante criterii de selectie raman calitatea educatiei juridice si practica din timpul studiilor.

Cele doua sunt interdependente, deoarece numai asa se dobandeste abilitatea de a pune notiunile teoretice de drept in contexte practice, reale. Mediul competitiv accepta numai avocati sclipitori in avocatura de nivel inalt.

Pentru cei care nu detin cunostinte juridice, alegerea unui avocat penalist care sa ii reprezinte in instanta, se dovedeste extrem de dificila. Variantele ar fi sa intri pe un site de avocati, sa apelezi la un cabinet de avocatura sau cea mai intalnita metoda, sa mearga pe recomandarile prietenilor. Indiferent de alegerea facuta, succesul depinde de experienta si expertiza avocatului.

Un cabinet de avocatura poate oferi consiliere, asistenta si reprezentare juridica, atat pentru persoane fizice cat si pentru persoane juridice. Scopul unui birou de avocatura este sa respecte si sa protejeze interesele private ale clientilor sai.

Notorietatea unui cabinet de avocatura e redata de efortul coordonat si constant al avocatilor. Talentul si experienta acestora in fata instantelor judecatoresti, ii ajuta sa isi atinga obiectivul, indiferent de provocarile intalnite pe parcurs. Un cabinet de avocatura poate beneficia si de colaborare permanenta cu avocati definitivi, cu specializari in domeniu.

Orice birou de avocatura trebuie sa respecte urmatoarele principii si valori etice: respect si incredere reciproca in relatia client-avocat, servicii juridice si asistenta profesionala ireprosabile, respectarea angajamentelor asumate, confidentialitate.

Scopul urmarit este usor de intuit: solutionarea favorabila a litigiilor pentru care au fost angajati. Iar un cabinet de avocatura respectabil ofera servicii complete de consultanta juridica si asistenta juridica.

In plus, trebuie sa furnizeze aceste servicii la cote de onorariu adaptate realitatilor autohtone. Standardele etice si legale produc rezultate pozitive, care vizeaza interesul clientului, pe termen lung.

In alegerea unui avocat, determinante raman experienta si pregatirea profesionala. Cele doua criterii nu se exclud una pe alta, de aceea e important sa nu ne lasam influentati de prejudecati atunci cand alegem un avocat.

0 Shares
You May Also Like