Ursitoarele de botez, un obicei renascut in Bucuresti

0 Shares
0
0
0

Nasterea unui copil reprezinta o bucurie nespusa in cadrul fiecarei familii. Ca atare, tinerii parinti fac tot posibilul pentru ca atat venirea pe lume, dar mai ales petrecerea de botez, sa reprezinte un moment memorabil, pe care sa il savureze deopotriva cei mari, dar si cei mici. Prin urmare, petrecerile de botez din ziua de astazi nu se mai rezuma doar la o simpla masa cu prietenii, in care se bea si se danseaza pana dimineata.

Petrecerea de botez este un eveniment caruia trebuie sa ii acorzi o atentie deosebita, mai ales ca aceste amintiri vor fi mai curand impartasite si copiilor. Acesta este motivul pentru care in petrecerile de botez de astazi au revenit la moda clasicele ursitoare botez, de care auzeam inainte doar in basme si in povestile spuse la ceas de seara de bunicii nostri.

Ce sunt insa ursitoarele si care este traditia lor in folclorul nostru?

Inainte de toate, trebuie spus ca ursitoarele, potrivit traditiei, sunt niste personaje imaginare, pe care nu le vedem in realitate, care prezic viitorul copiilor. Acestea sunt considerate inlocuitoarele mamei, care se infatiseaza la botezul copiilor si le oranduiesc, daca putem spune asa, viitorul.

Astfel, exista deja obiceiul ca, la taierea motului, spre exemplu, copilul sa aleaga cu manuta lui un obiect de pe o tavita din argint, iar acela ii va harazi viitorul. La fel, la petrecerea de botez, ursitoarele ii vor prezice copilului calea de urmat in viata.

De ce sa alegi ursitoare

Revenirea ursitoarelor in atentia publica a venit dintr-o oarecare necesitate de a da si petrecerilor de botez o noua fata. Prin urmare, daca la nunta aveam deja diferite momente precum dansul gainii, furatul sau dezgatitul miresei, la botez nu prea aveam parte de asa ceva.

Prin urmare, aparitia ursitoarelor, dansul ursitoarelor sau alte momente de acest gen, au devenit extrem de gustate de catre invitati. Prin urmare, ursitoarele tind sa devina un moment de nelipsit de la petrecerile moderne de botez, cu adevarat scenete puse in practica si cu personaje bine alese, costumate adecvat.

Pachete atractive de preturi

Astazi, companiile specializate in organizarea de evenimente pun la dispozitie petreceri cu ursitoare botez, acestea avand si pachete atractive de preturi. Prin urmare, poti opta pentru prezenta unui grup mai mare sau mai redus de ursitoare, de punerea in scena a diferitor scenete sau, daca la petrecere exista si spatiu dedicat copiilor, poti avea parte de animatori, care vor tine micutii ocupati cat timp parintii se distreaza si ei in voie.

0 Shares
You May Also Like