Cand aflat Vanessa Youness Amal ca are SM?

Cand aflat Vanessa Youness Amal ca are SM?

0 Shares
0
0
0

Cand aflat Vanessa Youness Amal ca are SM?Vanessa Youness Amal, este femeia care a demonstrat ca imposibilul devine posibil si s-a vindecat de o boala fara leac. Avea doar 22 de ani, era la fel ca orice alta tanara, in floarea vietii.

Se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, si isi dorea sa aiba o cariera de succes, insa a fost diagnosticata cu scleroza multipla, o boala fara leac.

Scleroza multipla este una dintre asa-numitele boli autoimune, adica sistemul imunitar al organismului este directionat gresit si este indreptat impotriva structurilor sanatoase ale corpului.

In cazul SM, obiectivul important al sistemului nervos este: transmiterea impulsurilor nervoase de-a lungul unei fibre nervoase are loc prin fenomene electrice pe suprafata celulara a nervului respectiv.

Fibra nervoasa este inconjurata de o teaca care grabeste izolarea electrica a fibrei si, astfel, transmiterea impulsurilor de multe ori. Celulele de aparare la pacientii cu SM ataca aceasta asa-numita maduva sau teaca de mielina.

Se crede ca anumite proteine ​​de pe suprafata celulelor mielinei sunt recunoscute gresit ca fiind straine de catre sistemul imunitar, care lupta impotriva acestora. Distrugerea tecilor medulare duce la o functie de conducere nervoasa perturbata si incetinita si merge mana in mana cu o afectare functionala a functiilor corpului controlat.

Acest atac apare de obicei sub forma unei vatre in creier, adica nu in intregul sistem nervos central, ci in multe (multiple) zone diferite. Pentru pacient, procesul inflamator acut se manifesta ca un episod al bolii.

Aceasta duce la formarea cicatricilor in tesutul nervos (scleroza). Partile individuale ale sistemului nervos isi pierd treptat functionalitatea.

Cauza sclerozei multiple nu a fost inca determinata in cele din urma. Este cunoscut faptul ca factorii ereditari, dar si influentele externe joaca un rol (factori de mediu).

Primele simptome ale SM sunt variate. Tulburarile de paralizie si coordonare spastice ( crampe) si de coordonare sunt de obicei un simptom precoce al sclerozei multiple. In mod similar, pacientii SM observa tulburari (amorteala, „furnicaturi”) la inceputul bolii, care pot aparea si sub forma de pete pe brate, trunchi sau picioare.

La aproximativ 30% dintre pacienti, primul semn este reprezentat de tulburarile de vedere. Aici fie o pierdere vizuala are loc in centrul campului vizual al unui ochi, fie persoana in cauza se vede doar slab, parca printr-un geam inghetat. Ocazional, se vad si imagini duble. Epuizarea generala, oboseala rapida si dificultatile de concentrare sunt de asemenea posibile simptome precoce.

Se poate vedea asadar ca scleroza multipla este o boala complicata, mai ales ca nu se stie care este cauza aparitiei sale, si nici nu exista leac. In aceste conditii, orice persoana ar ceda afland ca se confrunta cu o asemenea boala.

Vanessa Youness Amal insa, a dorit sa se vindece, si datorita tratamentului impus de catre dr. Stefan Stangaciu, a reusit sa se puna pe picioare, si sa se vindece de aceasta boala grava, care nu are tratament.

Cum oamenii cu suflet mare se gandesc si la cei din jur, eroina acestei povestiri, a infiintat Fundatia Youness, Clinica Youness si Fondul de investitii Youness, pentru a ajuta si alti bolnavi sa se vindece.

In plus, alaturi de medicul ei salvator, a scris si cartea „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”, in care povesteste cum s-a vindecat, si care spera sa ajute alti bolnavi sa nu renunte, si sa isi gaseasca puterea necesara pentru a lupta cu boala.

0 Shares
You May Also Like