Care este rolul unei turbosuflante in masina si cand necesita reparatii?

Care este rolul unei turbosuflante in masina si cand necesita reparatii?

0 Shares
0
0
0

Care este rolul unei turbosuflante in masina si cand necesita reparatii?
Care este rolul unei
turbosuflante  dintr-o masina? Aceasta intrebare poate fi adresata de multi soferi incepatori care nu sunt neaparat interesati de motorizare, asa ca, in continuare, vei afla raspunsul pe scurt la aceasta intrebare deranjanta.

Un turbocompresor este un dispozitiv rotor a carui sarcina principala este cresterea puterii vehiculului pe care il folosesti. Cu toate acestea, nu numai proverbialul „turbo de putere” este singura caracteristica care poate fi atribuita turbinelor auto.

Datorita aparitiei sale, eficienta motorului este crescuta, consumul de combustibil este redus, numarul emisiilor de esapament este redus, ceea ce reprezinta un avantaj foarte important pentru mediu.

Cand se discuta subiectul turbocompresorului, nu se poate ignora comparatia: turbina versus turbocompresor. Aceste lucruri inseamna la fel? Ei bine, nu. Turbina sau turbosuflanta este partea fierbinte care, actionata de gazele de esapament, formeaza turbocompresorul. In plus fata de turbina mentionata mai sus, exista si o parte rece, care include compresorul.

Turbina auto – ce este si ce rol joaca

Intrebarea adresata la inceputul articolului despre avantajele autoturismelor cu turbocompresor a fost in cele din urma clarificata.

Turbina dintr-o masina pe benzina, precum si turbina dintr-o masina diesel este acum obisnuita, indiferent de clasa sau rangul masinii. In prezent, este practic imposibil sa cumperi o masina fara turbina. Datorita turbocompresorului pe care il are masina, care este adesea numit in mod colocvial „uscator”, „melc” sau „cupa”, masina ta are o putere suplimentara.

Cati cai da un turbocompresor? Ei bine, cu siguranta te bazezi pe cea mai mare putere de conducere posibila. Cata accelerare suplimentara poti obtine? Este sigur de spus ca 30-50 la suta este cu siguranta realizabil.

Desigur, multe depind de tipul si capacitatile motorului pe care il ai. Daca te straduiesti sa transformi masina intr-un fulger real, aceasta implica schimbarea mai multor piese mecanice si atunci este cu adevarat posibila obtinerea puterii duble a unitatii de actionare.

Apare o alta intrebare: cand porneste o turbina dintr-o masina? Imediat dupa pornirea motorului masinii. Prin urmare, merita sa introduci cateva obiceiuri in utilizarea masinii tale, care vor garanta functionarea indelungata a turbocompresorului. Se recomanda sa astepti aproximativ 30 de secunde inainte de a incepe un tur.

Poate fi dificil in caz de graba sau lipsa de rabdare, dar un astfel de comportament de baza al activitatilor va avea cu adevarat un efect spectaculos. La fel ar trebui sa se faca la sfarsitul calatoriei. Motorul trebuie sa aiba timp sa se „raceasca”.

Turbina auto in masina – reparatii in service-ul auto

Valorile date despre turbocompresor sunt absolut elementare. Din pacate, exista si dezavantaje ale acestor dispozitive. Stiind ca totul se epuizeaza candva, dispozitivul rotor este, de asemenea, supus utilizarii. Utilizarea incorecta a masinii tale, din pacate, serveste la defectarea turbocompresoarelor.

Cu cat actiunile tale sunt mai rapide pentru a rezolva problema, cu atat un pret mai mic va trebui sa platesti pentru o turbina defecta. Cand un proprietar de masina viziteaza centrul de service autorizat Autonik, simte ca principala problema este turbina masinii. 

Pretul care va trebui platit depinde de gravitatea defectiunii. Specialistii de aici vor raspunde la toate intrebarile legate de reparatii, costuri si cauza specifica a defectului turbinei auto.

0 Shares
You May Also Like