Care sunt beneficiile consumului de legume?

Care sunt beneficiile consumului de legume?

0 Shares
0
0
0

Care sunt beneficiile consumului de legume?
Beneficiile pentru sanatate ale legumelor tind sa apara pe termen lung, imbunatatindu-va starea generala de sanatate si mentinand sistemele interne in stare buna de functionare.

Consumul de legume are grija de sistemul digestiv, excretor si schelet, precum si de valorile tensiunii arteriale. Cu o alimentatie bogata in legume, vi se ofera o multime de antioxidanti care pastreaza boli precum cancerul, probleme cardiovasculare si accidente vasculare cerebrale.

In plus, legumele furnizeaza o multime de vitamine, inclusiv acid folic, vitamina A, vitamina K si vitamina B6, precum si carotenoizi precum beta-carotenul din morcovi, licopenul din rosii, zeaxantina din verzi si luteina din spanac si lapte de varza.

De asemenea, legumele va ajuta sa va mentineti greutatea sub control si sa promovati pielea si parul sanatosi.

Au existat nenumarate studii de cercetare in intreaga lume care sugereaza cu tarie ca legumele verzi proaspete in mod regulat sunt mult mai bune decat sa luati pastilele suplimentare de care aveti nevoie pentru o dieta sanatoasa.

Valoarea nutritionala a legumelor

Antioxidanti

Stiati ca includerea legumelor in dieta dvs. este probabil cea mai usoara modalitate de a va mentine sanatos si hranit? Deoarece legumele sunt alimente cu continut scazut de calorii si cu continut nutritiv, acestea va ajuta sa mentineti o sanatate optima pe termen lung, pastrandu-va greutatea.

Conform unui studiu recent, alimentele pe baza de plante contin antioxidanti (polifenoli) care pot imbunatati glicemia la persoanele cu risc de diabet si boli de inima.

Dupa cum am mentionat anterior, legumele au o multime de antioxidanti care impiedica celulele canceroase sa creasca. Legumele de culoare verde inchis au multi antioxidanti si minerale flavonoide fenolice. Aceste vitamine si minerale sunt importante pentru buna functionare a organismului.

Lipsa acestor vitamine si minerale poate duce la defecte grave ale oaselor, dintilor si organelor vitale. In plus, antioxidantii cresc imunitatea organismului si tin departe infectiile si bolile. Legumele cu frunze verzi au bioflavonoide cunoscute sub numele de quercetina.

Acesta este responsabila pentru efectele antioxidante si antiinflamatorii ale legumelor, impreuna cu proprietatile sale unice impotriva cancerului.

De asemenea, reduce eficient fluxul de substante care duc la alergii. Acest compus joaca rolul de inhibitor al secretiei de celule in masa, reducand astfel eliberarea de interleucina-6.

Majoritatea legumelor verzi, galbene si portocalii au, de asemenea, un procent ridicat de calciu, potasiu, fier, magneziu, complex de vitamine B, vitamina A, vitamina C, vitamina K, zea xantina α si β caroten si cripto-xantina.

Fibra:

Legumele sunt o modalitate excelenta de a consuma fibre. Din cauza procentului mare de fibre din legume, tractul digestiv ramane bine tonificat. Legumele sunt bogate in fibre solubile si insolubile, cunoscute sub numele de polizaharide non-amidonPNS). Aceste fibre absorb apa suplimentara din colon, pastrand continutul de umiditate in materiile fecale.

Acest lucru ajuta la digestie, prevenind constipatia cronica, hemoroizi, fisuri rectale si diaree. Sistemul digestiv devine mai slab, iar capacitatea sa de a prelucra alimentele devine mai usoara si tine multa suferinta la distanta.

Mancarea mai multor alimente bogate in fibre va va mentine sistemul digestiv curat si sanatos, ceea ce va va ajuta sa evitati probleme precum constipatia, neregularitatea intestinului, cancerul de colon si chiar polipii.

Prevenirea cancerului:

Varza, varza de Bruxelles, conopida si broccoli si au un continut ridicat de izotiocianati, care are proprietati protectoare impotriva cancerului de colon, cancerului de san, cancerului de piele si altor tipuri de cancer.

Varza de broccoli are o proportie de sulforafan mai mare decat broccoli matur, care este o substanta care protejeaza cancerul. In plus, asa cum spuneam, deoarece legumele sunt antioxidanti excelenti, reduc si sansele de boli fatale precum cancerul.

Proteine ​​si aminoacizi:

Daca mancati mai putine produse animale in dieta dvs., trebuie sa va asigurati ca dieta dvs. este bogata in legume bogate in proteine ​​pentru a compensa proteinele lipsa.

Odata ce veti avea combinatia potrivita de legume in mesele dvs., veti obtine o multime de aminoacizi necesari pentru a duce o viata sanatoasa. Mananca o multime de fasole si spanac, impreuna cu orez cu cereale integrale pentru o masa echilibrata.

Continut de apa

Legumele au un continut natural ridicat de apa. Acesta este motivul pentru care sunt de obicei fara grasimi si sarace in calorii. Puteti trai in siguranta, deoarece atat greutatea, cat si sanatatea dvs. raman la fel, odata ce treceti la o dieta bazata pe plante.

Cu cat consumati mai multe legume, cu atat absorbtia de apa este mai mare, ceea ce elimina deseurile si toxinele produse din corpul tau.

Minerale

Legumele cu frunze verzi au un continut ridicat de magneziu si au un indice glicemic scazut, astfel incat se dovedeste util pentru pacientii cu diabet zaharat de tip 2 sa le consume.

Mancarea a cel putin o portie de legume cu frunze verzi in fiecare zi va reduce semnificativ riscurile de diabet. Legumele verzi sunt, de asemenea, bogate in fier si calciu, cu exceptia ciorbei elvetiene si a spanacului, deoarece sunt bogate in acid oxalic.

Vitamine

In general, legumele au un continut ridicat de vitamine. Totusi, vitamina K se gaseste, de obicei, predominant in aproape toate tipurile de legume. Continutul ridicat de vitamina K din legumele verzi le face un mod ideal si natural de a evita problemele osoase.

Vitamina K este necesara pentru producerea osteocalcinului, o proteina necesara pentru sanatatea osoasa corespunzatoare. Intr-un sondaj, adaugarea de legume cu frunze verzi a redus semnificativ sansele de fractura de sold la femeile de varsta mijlocie.

Asadar, se poate vedea foarte clar faptul ca legumele ofera o multime de beneficii pentru sanatate datorita substantelor pe care le contin. Acesta este si motivul pentru care, oamenii din mediul rural de obicei, isi comanda seminte legume, pentru a le cultiva in propriile gradini.

In acest fel, se vor bucura de toate beneficiile mentionate in randurile de mai sus, consumand legume pe care le-au cultivat ca la carte, in propriile gradini.

0 Shares
You May Also Like