Ce avantaje au panourile solare presurizate?

Ce avantaje au panourile solare presurizate?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vorbim despre  panouri solare presurizate , trebuie sa mentionam faptul ca acestea au un principiu de functionare total diferit fata de panourile solare nepresurizate.

In primul rand, trebuie amintit faptul ca rezervorul acestora nu se mai gaseste deasupra tuburilor, ci este de fapt un boiler thermoelectric, care este prevazut cu cel putin doua serpentine care sunt plasate in camera tehnica din locuinta.

In al doilea rand, trebuie specificat faptul ca aceste panouri solare nu pot functiona in mod independent, ci fac parte dintr-un sistem complex, care cuprinde mai multe elemente, si anume: boiler, statie de automatizare, pompa, senzori, etc.

In al treilea rand, ar mai trebui amintit faptul ca aceste panouri solare au in locul rezervoarelor, un colector deasupra tuburilor, prin intemediul caruia circula un antigel. Mai este important de amintit si faptul ca inauntrul tuburilor se gaseste o pipeta din cupru, care contine un glicol special.

Aceste panouri solare presurizate, fiind parte dintr-un sistem foarte complex, au si costuri ridicate, motiv pentru care sunt recomandate de obicei persoanelor care au o situatie financiara buna, pentru ca si consumul de apa calda si de apa menajera va fi unul destul de mare.

Trebuie mentionat faptul ca acest sistem este functional pe tot timpul anului, si ofera beneficiarului un randament ridicat.

Un sfat important de care trebuie sa tina cont cei care au nevoie de astfel de panouri solare, ar fi acela ca nu se recomanda dimensionarea excesiva, pentru nevoile locuintei.

Ei bine, aceste panouri solare, pe langa faptul ca au preturi ridicate, au si o serie importanta de avantaje, pe care le vom dezbate in cele ce urmeaza.

In primul rand, ele sunt functionale indiferent de temperature exterioara, astfel ca pot sa fie folosite si iarna atunci cand temperaturile sunt extrem de scazute, dar si vara, atunci cand temperaturile de afara sunt foarte mari.

Tuburile vidate au capacitatea de a oferi performante foarte bune si atunci cand afara este innorat, ele reusind sa adune radiatiile infrarosii care patrund pri nori.

Deoarece izolatia oferita de vid este foarte buna, panourile functioneaza fara probleme chiar si la temperature mai mici de -20 grade Celsius.

Un avantaj mare pe care il au aceste sisteme, ar fi acela ca panoul functioneaza in continuare fara probleme, chiar si in situatia in care unul sau mai multe tuburi se sparg. Referitor la tuburi, trebuie amintit faptul ca tuburile avariate se pot schimba foarte usor.

Aceste panouri sunt ideale pentru ca ofera o eficienta energetica indiferent de anotimp, si nu necesita costuri pentru combustibil.

Un alt amanunt important care trebuie mentionat, ar fi acela ca energia pe care aceste panouri solare o ofera este una ecologica, astfel ca nu este in nici un fel daunatoare pentru mediul inconjurator.

Asadar, din ceea ce se poate observa, panourile solare presurizate vin cu o multimer de avantaje pentru cei care isi doresc sa si le achizitioneze.

Ce este insa foarte important, este faptul ca acestea au de regula un raport calitate – pret foarte important, asa ca investitia este una care se merita.

0 Shares
You May Also Like