Ce este Chlorella?

Ce este Chlorella?

0 Shares
0
0
0
Ce este Chlorella?

Chlorella este o alga unicelara, de apa dulce verde. Intreaga planta este utilizata pentru a face suplimente nutritive si medicamente din continutul ei.

Cea mai mare parte a clorelei este cultivata in Japonia sau Taiwan. Se prelucreaza si se face in tablete si extracte lichide. Aceste extracte contin „factorul de crestere al chlorellei”, care este descris ca fiind un extract solubil in apa de chlorelle, care contine substante chimice incluzand aminoacizi, peptide, proteine, vitamine, zaharuri si acizi nucleici.

Fiti constienti ca produsele de clorella pot varia semnificativ in functie de modul in care „cultura” folosita pentru fabricarea lor a fost cultivata, recoltata si prelucrata. Cercetatorii au descoperit ca prepararea uscata a chlorellei poate contine de la 7% la 88% proteine, 6% la 38% carbohidrati si 7% la 75%grasime.

Chlorella este utilizata pentru a preveni nivelurile scazute de fier pentru femeile care sunt insarcinate. Este de asemenea utilizata pentru depresie, crampe menstruale, fibromialgie, colesterol ridicat si alte afectiuni, dar nu exista dovezi stiintifice bune care sa sustina aceste utilizari.

Cum functioneaza?

Chlorella este o sursa buna de proteine, grasimi, carbohidrati, fibre, clorofila, vitamine si minerale. Poate sa actioneze ca un antioxidant si sa ajute la scaderea colesterolului, insa mai sunt necesare mai multe cercetari.

Utilizari

Se spune despre aceasta alga ca este posibil sa fie eficienta pentru:

Niveluri scazute de fier la femeile care sunt insarcinate. Cercetarile timpurii arata ca administrarea de chlorella ar putea reduce riscul de anemie cauzata de prea putin fier in organism atunci cand sunt luate de femei care sunt insarcinate.

Posibil de ineficient pentru

Hipertensiune arteriala in timpul sarcinii. Cercetarile timpurii arata ca luarea de chlorella in timpul sarcinii nu reduce riscul de hipertensiune arteriala.

Dovezi insuficiente pentru

Tumoare pe creier

Cercetarile timpurii arata ca administrarea de comprimate de chlorella plus extract de lichid de chlorella ar putea ajuta persoanele cu un tip de tumora cerebrala numita gliom sa tolereze mai bine tratamentele de chimioterapie si radiatii. Dar chlorella nu pare sa incetineasca evolutia cancerului sau sa imbunatateasca supravietuirea.

Depresie.

Cercetarile timpurii demonsteaza faptul ca administrarea de comprimate de extract de chlorella timp de 6 saptamani, pe langa medicamentele antidepresive deja prescrise, poate imbunatati unele simptome ale depresiei si anxietatii la pacientii cu tulburari depresive majore.

Crampe menstruale (dismenoree).

Cercetarile timpurii arata ca administrarea de chlorella sub forma de geluri moi timp de 8 saptamani ar putea scadea durerea la femeile cu crampe menstruale.

Infectii ale cailor respiratorii cauzate de exercitii fizice.

Cercetarile timpurii arata ca administrarea de comprimate cu chlorella timp de 6 saptamani ar putea consolida sistemul imunitar. Dar nu pare sa previna infectiile cailor respiratorii cauzate de exercitii fizice.

Oboseala.

Cercetarile timpurii arata ca administrarea clorelei timp de 4 saptamani nu pare sa reduca oboseala dupa exercitii fizice sau in timpul repausului.

Fibromialgia.

Unele persoane care sufera de fibromialgie sustin faptul ca se simt mai bine atunci cand iau comprimate cu chlorella, alaturi de un extract lichid care contine acid malic zilnic timp de 2 luni.

Acestea sunt pe scurt cateva beneficii si posibile beneficii ale acestei alge, insa mai multe informatii puteti afla simplu si rapid, accesand https://vegis.ro/blog/chlorella-alga-minune/.

0 Shares
You May Also Like