Ce este citrinul?

Ce este citrinul?

0 Shares
0
0
0

Ce este citrinul?Femeilor le plac bijuteriile, motiv datorita caruia isi indreapta de fiecare data atentia spre cele mai noi bijuterii Tricia Design, cand isi doresc sa isi completeze cutia de bijuterii, sau cand trebuie sa aleaga bijuterii care sa le completeze tinutele.

La Tricia Design, doamnele si domnisoarele pot descoperi bijuterii prevazute cu diferite pietre semipretioase, precum citrinul de exemplu. Putem aminti cerceii si colierul Enya Citrin, sau cerceii si colierul Agate gold de exemplu.

Ei bine, dupa cum se poate vedea, citrinul este o piatra semipretioasa care poate fi intalnita la Tricia Design, motiv pentru care vom discuta in cele ce urmeaza pe scurt, despre aceasta impresionanta piatra.

Citrinul este varietatea de cuart galben pana la portocaliu. Citrinul naturala nu este comun; cele mai multe citrine de pe piata de bijuterii sunt produse prin tratarea termica a ametistului si a cuartului afumat. Este nevoie de o temperatura relativ scazuta pentru a schimba culoarea deschisa la galben auriu, iar incalzirea la temperaturi mai ridicate va conferi pietrei un galben mai inchis la o culoare rosie-maronie. Numele Citrine este derivat din citron fructe, un fruct galben similar cu lamaia. (De fapt, citron inseamna „lamaie” in mai multe limbi.).

Cele mai multe citrine tratate termic au o tenta portocalie profunda sau usor rosiatica. In general, pietrele de culoare mai profunda sunt cele mai valoroase, inclusiv cele cu nuante rosiatice. Citrinul de culoare galben deschis poate aparea in mod natural, dar este rar; forma de galben intens este de obicei iradiata si este data denumirea comerciala de „Cuart de lamaie”.

Citrinul este o piatra pretioasa foarte accesibila si toate gamele de culori nu sunt scumpe. Cel mai adesea este confundat cu Topazul portocaliu-galben, care este foarte asemanator ca culoare si corp. Topazul este piatra pretioasa mai valoroasa, iar dealerii vand adesea Citrine etichetate ca Topaz. Mai multe denumiri comerciale false pentru Citrine sunt „Madeira Topaz”, „Topaz de aur” si „Bahia Topaz”. Cu toate acestea, unele pietre pretioase fine si rare de Citrin au o culoare galbena pura, care este rareori duplicata de Topaz auriu.

Citrinul poate fi gasit in cristale mari, iar pietrele de toate marimile fara cusur au fost taiate. Un amestec natural de Ametist purpuriu si Citrina aurie a fost inventat cu numele „Ametrine”.

Citrinul este taiat in toate tipurile diferite de pietre, in special taieturi ovale si dreptunghiulare. Este o piatra de pandantiv foarte populara, deoarece pietrele perfecte din multe carate nu sunt mai putin frecvente. Este folosit ca piesa centrala pentru inele, precum si pentru cercei, bratari si coliere. Citrinul de calitate inferioara, combinata cu cuart alb, este, de asemenea, inghitit si folosit ca margele pentru coliere si bratari.

Grija pentru bijuterii

Citrinul ar putea sa dureze pentru totdeauna daca aveti grija de el in mod corect. Trebuie protejat de orice tip de situatie in care ar putea fi zgariat sau lovit. Acestea fiind spuse, insa, este destul de bine sa stati in fata uzurii normale de zi cu zi. Este foarte important ca citrnul sa nu fie lasat la soare sau sa se afle in bai de soare, unde va fi expusa la soare sau la caldura prelungita.

Datorita sensibilitatii sale la caldura, culoarea pietrei ar putea sa se schimbe si sa se estompeze intr-o culoare mai deschisa. Puteti folosi orice curatator de bijuterii comerciale sau sapun simplu si apa calda (folosind o perie moale) pentru a va spala citrinul. Asigurati-va ca clatiti si uscati bine dupa curatare piatra. De asemenea, este posibil sa curatati piatra intr-un produs de curatare cu ultrasunete, insa nu este recomandata curatarea cu aburi.

0 Shares
You May Also Like