Ce este snowboardul?

Ce este snowboardul?

0 Shares
0
0
0

Ce este snowboardul?
Cei mici cu siguranta asteapta cu nerabdare sa plece in tabere de schi si snowboard, acolo unde evident ca vor invata sa schieze, si se vor da cu snowboardul pe partie. Vom discuta in urmatoarele randuri despre cele doua sporturi de iarna, pe care cu siguranta cei mici le adora, si de-abia asteapta iarna pentru a merge in tabara, sau la munte cu parintii, pentru a se distra pe partie.

Ce este Snowboarding-ul?

Snowboarding-ul  este un sport popular de iarna care presupune alunecarea in jos pe zapada cu un snowboard legat la picioare. Se spune ca sportul s-a inspirat din surfing si skateboarding, ca alternativa la schiul alpin. Multi oameni au dezbatut cand snowboardul a fost „inventat” oficial. Cea mai populara poveste este ca un barbat american pe nume Sherman Poppen a inventat o jucarie pentru fiicele sale, numita „snurfer”. A legat doua schiuri impreuna si a atasat o franghie la un capat pentru a controla placa.

Designul a devenit atat de popular incat Sherman si-a inceput propria companie, Brunswick Corporation in 1966, si a inceput sa-si vanda Snurfers in Statele Unite.

Tom Sims a fost un alt pionier timpuriu al snowboardingului. Si-a facut primul snowboard la cursuri de lemn la scoala, lipind covorul pe partea de sus a unei bucati de lemn si foi de aluminiu in partea de jos. Pana in anii ’70, facea snowboard-uri comerciale pentru a vinde in intreaga lume. In 1977, Jake Burton Carpenter, un fan al snurferului, a decis sa-si ataseze picioarele de snurfer, folosind legaturi. El a infiintat Burton Snowboard si a continuat sa devina cea mai mare companie de snowboarding din lume.

Pe masura ce sportul a crescut in popularitate in anii ’70 si ’80, desenele de snowboard au inflorit, iar sportul a devenit mai acceptat de masa. 1982 a marcat prima cursa nationala de snowboard din SUA, desfasurata in statiunea Suicide Six din Vermont, SUA. Pana in 1985, snowboardingul a avut primul sau eveniment la Cupa Mondiala la Zurs, Austria.

Cu toate acestea, abia in 1998, snowboardul a fost acceptat in final la Jocurile Olimpice. De atunci, sportul a devenit aproape egal cu schiul in popularitate, iar acum se organizeaza chiar si tabere schii si snowboard, acolo unde cei mici invata sa practice aceste sporturi de iarna.

De ce ai nevoie pentru a practica acest sport?

Cu siguranta, in primul rand este necesar foarte mult curaj pentru practicarea acestui sport. In timp ce schiul necesita doua schiuri si doi poli, snowboard-ul este mult mai putin greoi. Ai nevoie doar de un snowboard cu legaturi atasate si cizme de snowboard. Incepatorii de snowboarding ar trebui sa inceapa prin inchirierea de unelte. Poate parea scump, dar este o idee buna cand pornesti prima data.

Exista zeci de snowboard-uri diferite pentru a alege. Va recomandam sa spuneti magazinului de inchiriere ca sunteti incepatori si vor alege cel mai bun snowboard pentru dvs. Aceasta va fi probabil o placa de baza cu profil plat, cu basculant usor pe ambele capete. Legaturile vor fi deja atasate de tabla. Cizmele de snowboard sunt necesare pentru a va asigura ca picioarele se incadreaza corect in legaturile de snowboard.

Atunci cand incercati acest lucru, trebuie sa retineti ca degetele de la picioare nu ar trebui sa fie ghemuite in capatul cizmelor de snowboarding. Abia trebuie sa atingeti capatul cizmei cu degetul mare cand stati in picioare cu genunchii aplecati. Calcaiul trebuie sa ramana ferm plat pe partea de jos a cizmei atunci cand il ridicati. Asigurati-va ca sunt stranse bine.

In ceea ce priveste imbracamintea, ar trebui sa purtati in mod ideal un echipament de snowboard adecvat, inclusiv un sacou si pantaloni de snowboard.

Unde puteti practica acest sport?

Cel mai bun loc pentru a lua lectii de snowboard este fie intr-o cupola de zapada, fie pe o panta uscata, iar in cazul in care veti merge in tabere schi si snowboard, cu siguranta veti invata cum sa practicati acest minunat sport de iarna. Cupolele de zapada se pot gasi pe cele mai renumite partii din tara. Exista chiar si partii de schi artificiale cu imitatie de zapada create de producatorii de zapada. Partiile uscate se gasesc adesea in aer liber. Sunt dealuri artificiale acoperite in covor care imita frecarea zapezii.

0 Shares
You May Also Like