Ce inseamna sa ai o saltea ortopedica?

Ce inseamna sa ai o saltea ortopedica?

0 Shares
0
0
0

Ce inseamna sa ai o saltea ortopedica?In zilele noastre, somnul multor oameni este deseori perturbat de dureri de spate, de umeri si de picioare, ceea ce ii impiedica sa se odihneasca asa cum ar trebui sa o faca un somn bun.

Daca credeti ca va incadrati in aceasta categorie, atunci o saltea ortopedica cu memorie 160×200 pentru persoane supraponderale, H 25cm, Somnart XXL Memory Plus cu husa Aloe Vera detasabila, nerulata si fermitate mare poate fi exact ceea ce aveti nevoie.

Totusi, inainte de a face o alegere, este bine sa fim informati pe aceasta tema, tocmai de aceea am pregatit un ghid care descrie si precizeaza ce trebuie sa includa cea mai buna saltea ortopedica pentru a oferi cel mai mare confort posibil.

Salteaua ortopedica: Scopul si ce probleme poate rezolva

O saltea ortopedica simpla sau dubla este conceputa pentru a oferi o suprafata ferma sau mediu-rigida pe care sa se doarma, astfel incat sa ofere persoanelor un sprijin special in anumite puncte ale spatelui pentru a minimiza durerea in timpul sau dupa orele de somn.

Atentie, insa: a dormi pe o saltea ortopedica nu este acelasi lucru cu a dormi pe o saltea tare, dimpotriva. In special, o saltea ortopedica se asigura ca coloana vertebrala ramane in pozitia corecta. Pentru a face acest lucru, aceasta se adapteaza la forma corpului pentru a reduce cat mai mult posibil zonele de presiune care provoaca de obicei dureri de spate.

Pe langa tipurile de probleme legate de spate, un pat ortopedic bun poate ajuta, de asemenea, la reducerea durerii la nivelul picioarelor, soldurilor, gatului si regiunii cervicale.

  1. Suport maxim

Suprafata rigida a unei saltele ortopedice sustine coloana vertebrala intr-un mod optim, permitand utilizatorilor sa gaseasca pozitii de somn confortabile fara a fi nevoiti sa se trezeasca cu dureri acute in diferite parti ale corpului. In plus, un sprijin bun reduce semnificativ nevoia de a se deplasa in timpul noptii pentru a gasi pozitii mai potrivite.

  1. Distributie omogena a greutatii

Una dintre principalele caracteristici ale acestui tip de saltea este capacitatea de a distribui greutatea corpului in mod egal pe toata salteaua. Acest lucru previne crearea unor zone in care presiunea creste, impiedicand presarea pe anumite puncte specifice ale corpului, cum ar fi gatul, spatele si soldurile, care sunt mai sensibile la durerea provocata de o saltea proasta.

In plus, distributia corecta a greutatii permite articulatiilor sa se odihneasca mai bine, reduce stresul si evita crearea de tensiune in muschi.

  1. Aliniaza corect coloana vertebrala

Durerile de spate pot fi reduse sau eliminate complet datorita capacitatii unei saltele ortopedice de a alinia corect coloana vertebrala, eliberand astfel presiunea asupra spatelui.

  1. Ajuta la mentinerea unei posturi corecte

Saltelele ortopedice ii ajuta pe utilizatori sa adopte o pozitie corecta in timpul orelor de somn, nu numai pentru a reduce durerea, ci si pentru a promova o mai buna circulatie a sangelui in timpul noptii. In plus, un pat ortopedic pliabil poate avea aceleasi caracteristici ca si o saltea ortopedica traditionala.

Comentariul final

Dupa ce am analizat caracteristicile unei saltele ortopedice bune, putem spune ca acest tip de pat ajuta oamenii sa doarma mai bine datorita materialelor (cum ar fi spuma cu memorie) care sunt capabile sa se adapteze perfect la curbele corpului.

In acest fel, nu numai ca durerile de spate vor fi reduse, dar si postura si circulatia sangelui vor fi, fara indoiala, imbunatatite.

 

0 Shares
You May Also Like