Ce iti doresti dintre o casa si un apartament?

Ce iti doresti dintre o casa si un apartament?

0 Shares
0
0
0
Ce iti doresti dintre o casa si un apartament?

Pentru aceasta intrebare, cu siguranta cauta raspuns o multime de tineri proaspat casatoriti, sau familii care isi doresc sa isi cumpere prima locuinta. Atat casele cat si apartamentele au atat avantaje cat si dezavantaje, iar in continuare vom vedea despre ce este vorba, pentru a va ajuta sa alegeti.

Casa vs. Apartament

Se spune ca visul multor persoane care locuiesc la bloc, este sa se poata muta la casa. Dar, oare chiar atat de multe avantaje ofera traiul la casa?

Intr-adevar, a locui la casa vine cu o serie de avantaje. Nu va mai fi nevoie sa auziti galagie din apartamentul de alaturi, iar astfel veti avea parte de mai multa odihna si de mai multa intimitate, pentru ca nici vecinii nu vor mai auzi galagia de la dvs.

Cei care locuiesc la casa au curte, o pot amenaja dupa bunul plac, pot avea un gratar in curte, isi pot aseza un balansoar in curte sau pe terasa pentru relaxare, etc.

Un alt avantaj al casei este acela ca este in cele mai multe cazuri mai spatioasa decat un apartament, iar anumite case pot fi marite, pentru ca se pot mansarda.

A locui la casa nu inseamna insa doar a va bucura de multe avantaje. Primul si cel mai important dezavantaj este legat de costuri.

O casa costa mai multi bani decat un apartament in complexul 85eastside, iar acesta este primul motiv datorita caruia trebuie sa luati in calcul ideea de a cumpara un complexul 85eastside.

Apoi, nu doar odata va trebui sa platiti mai mult la cumparare, ci lunar. casele sunt de regula mai spatioase, iar iarna veti plati mai multi bani pentru incalzirea caselor, in timp ce apartamentele sunt mai ieftin de incalzit, ba chiar mai mult, daca nu locuiti la parter, veti primi caldura si de la vecinul de dedesupt. Din acest punct de vedere, un apartament in complexul 85eastside reprezinta de-asemenea o solutie mai atractiva.

Pe timpul verii, costurile energiei vor fi mai mari de-asemenea, pentru ca aparatul de aer conditionat va consuma mai multa energie pentru a racori o casa, in comparatie cu un apartament. Deci, nu este foarte rentabil sa stati la casa nici din acest punct de vedere.

Costurile pentru intretinere sunt mai mari la casa. Dupa cum spuneam, care locuiesc la casa au curte, o pot amenaja dupa bunul plac, pot avea un gratar in curte, isi pot aseza un balansoar in curte sau pe terasa pentru relaxare, etc.; insa toate aceste lucruri costa multi bani.

Sa va pavati curtea sau sa alegeti cel mai bun gazon va costa bani. Sa cumparati un balansoar, va costa de-asemenea bani. Sa construiti un gratar in curte, costa de-asemenea bani.

Cand locuiti la bloc, nu trebuie sa cumparati pavaj, gazon, balansoar, nu trebuie sa efectuati reparatii pe langa casa, etc. Nu doar ca economisiti bani, ci economisiti si timp pretios, pentru a va relaxa alaturi de familie.

Gospodinele devotate care se muta dintr-o casa intr-un apartament se simt cu siguranta ca fiind cele mai fericite persoane de pe Pamant: apartamentele sunt mai mici si necesita mai putina curatare, ceea ce inseamna ca au sansa de a cheltui mai putini bani pentru a cumpara produsele de curatenie; dar castiga si mai mult timp pentru a se relaxa.

Securitate

A locui intr-un apartament este mai sigur decat intr-o casa. Ganditi-va la o casa unde locuiesc doi tineri, iar el este plecat seara la munca, iar ea ramane singura in casa. Hotii pot actiona rapid, pot escalada gardul si pot forta usa pentru a intra in casa.

La bloc insa, lucrurile nu stau astfel. Persoanele care nu locuiesc in cara de bloc nu pot intra in scara decat daca le este deschisa usa cand suna la interfon. Si, in cel mai rau caz, cand un locatar se confrunta cu o problema, daca striga dupa ajutor, il vor auzi toti vecinii de pe scara. Din acest punct de vedere, de-asemenea este mai indicat traiul intr-un apartament la bloc decat la casa.

Accesabilitatea este de-asemenea un alt avantaj al traiului la bloc. Atunci cand locuiti la casa, veti avea destul de mult de mers pana la supermarket sau la mall. Cand locuiti la bloc insa, intr-un apartament din complexul 85eastside, aveti totul la doar cateva minute de mers pe jos.

In primul rand, aveti scoli si gradinite pentru copii, astfel ca nu mai trebuie sa petreceti mult timp in trafic pentru a-i duce pe cei mici la scoala sau la gradinita. Locuind in complexul 85eastside, aveti aproape de dvs. statiile de transport in comun, asa ca nu mai trebuie sa mergeti minute bune pe jos pana la statie.

De-asemenea, daca locuiti intr-un apartament din complexul 85eastside, aveti foarte aproape de dvs. cele mai bune servicii medicale (spital, farmacie), dar si diferite alte facilitati. Puteti ajunge in doar cateva minute la supermarket au la mall pentru a face cumparaturi.

Dupa cum se poate vedea, chiar daca este avantajos traiul la casa, tot mai bine ar fi sa va mutati intr-un apartament.

0 Shares
You May Also Like