Ce pietre pretioase si semipretioase pot avea bijuteriile?

Ce pietre pretioase si semipretioase pot avea bijuteriile?

0 Shares
0
0
0

Ce pietre pretioase si semipretioase pot avea bijuteriile?Bijuteriile sunt accesorii pe care unele persoane aleg sa le poarte in viata de zi cu zi, in timp ce alte persoane le poarta doar atunci cand participa la diferite evenimente importante, pentru a-si completa tinutele.

Exista de-asemenea persoane care isi indreapta atentia spre bijuterii pentru ca acestea pot exprima o situatie financiara foarte buna, in timp ce alte bijuterii precum inelele de logodna sau verighetele arata statutul persoanelor care le poarta.

Cele mai multe persoane isi indreapta atentia spre bijuteriile din aur, si spre cele din aur si care au si pietre pretioase. Pentru unii, aceste bijuterii pot reprezenta o investitie, pentru altii o polita de asigurare dat fiind faptul ca atunci cand vor avea nevoie de bani, vor putea vinde bijuteriile caselor de amanet aur Bucuresti.

Referitor la pietrele pretioase si semipretioase, exista inele, cercei dar si alte bijuterii prevazute cu astfel de pietre. Iata in continuare cateva dintre pietrele care sunt foarte des folosite pentru confectionarea bijuteriilor.

Jad

Jadul este cel mai frecvent asociat cu culoarea verde, dar poate veni si intr-o serie de alte culori. Jadul este strans legat de cultura, istoria si traditia asiatica si este uneori denumit piatra raiului .

Jasp

Jasper este o piatra pretioasa a familiei calcedoniei care vine intr-o varietate de culori. Adesea, jaspul va prezenta modele unice si interesante in interiorul pietrei colorate. Iaspicul de imagine este un tip de jasp cunoscut pentru culorile (adesea beiges si maronii) si vartejuri in modelul pietrei.

Rubin

Rubinele sunt cunoscute pentru culoarea rosie intensa si sunt printre cele mai apreciate pietre pretioase. Rubinele au fost pretuite de cateva milenii. In sanscrita, cuvantul pentru rubin este ratnaraj, insemnand rege al pietrelor pretioase.

Safir

Cea mai populara forma de safir este safirul albastru, care este cunoscut pentru culoarea albastra medie pana la profunda si saturatia puternica. Sunt disponibile si safiruri de diferite culori. In Statele Unite, safirul albastru tinde sa fie cel mai popular si cel mai accesibil dintre cele trei pietre pretioase majore (smarald, rubin si safir).

Turcoaz

Turcoazul se gaseste in doar cateva locuri de pe pamant, iar cea mai mare regiune producatoare de turcoaz este din sud-vestul Statelor Unite. Turcoazul este apreciat pentru culoarea sa atractiva, cel mai adesea un albastru mediu intens sau un albastru verzui si mostenirea sa straveche.

Turcoazul este utilizat intr-o mare varietate de stiluri de bijuterii. Este probabil cel mai strans asociat cu bijuteriile din sud-vestul si nativul american, dar este, de asemenea, utilizat in multe stiluri elegante, moderne. Unele turcoaz contine o matrice de marcaje maro inchis, care ofera un contrast interesant cu culoarea albastra stralucitoare a pietrelor pretioase.

Unele pietre pretioase (cum ar fi perlele, coralul si chihlimbarul) sunt clasificate ca organice, ceea ce inseamna ca sunt produse de organismele vii. Altii sunt anorganici, ceea ce inseamna ca, in general, sunt compuse si provin din minerale.

Unele nestemate, de exemplu, ametist, au devenit mai putin apreciate pe masura ce metodele de extragere si importare a progresat. Unele pietre artificiale pot servi in locul pietrelor naturale, cum ar fi zirconiul cubic, care poate fi utilizat in locul diamantului.

0 Shares
You May Also Like