Ce sunt rafturile de gravitatie?

0 Shares
0
0
0

Rafturile cu flux de carton sunt sistemul perfect de rafturi de depozitare pentru instalatiile de depozitare cu inventare in schimbare rapida. Utilizarea rafturilor de carton asigura practic intoarcerea corecta a inventarului si permite depozitarea densa. Rafturile economisesc spatiu si sunt unitati de stocare usoare.

Ce sunt rafturile de carton?

Rafturile cu flux de carton noi si folosite, cunoscute si sub numele de rafturi de gravitatie, permit angajatilor sa stocheze stocurile dintr-o parte si sa aleaga de la cealalta, care este cunoscuta ca o metoda de inventar „primul intrat, primul iesit”.

Inventarul curge de la spate la fata, fie pe rame patrate, fie in reglare, folosind roti, transportoare si role care pot ajuta la miscarea inventarului de la un capat la altul. Inventarul din randurile din spate serveste ca provizii rezervate, care sunt usor accesibile la cerere.

Pot fi create mai multe niveluri ale fluxului de carton, fiecare avand propriile „benzi”, ceea ce este optim pentru controlul inventarului si pentru modificarea mai multor SKU-uri.

Rafturi statice si fluxuri de carton ergonomice

Sistemele de rafturi statice sunt ieftine, dar pot fi costisitoare datorita angajatilor care petrec mai mult timp la reincarcare si la cules. Intr-un sistem tipic de rafturi statice, expertii au stabilit ca culegatorii pot petrece mai mult de 75% din timpul lor plimband si cautand un produs, ceea ce lasa putin timp pentru munca productiva.

Cu rafturile de flux gravitational, apare opusul. Mai mult de trei sferturi din zi sunt petrecute productiv in timp ce restul este petrecut plimbandu-se. Cu rafturi ergonomice noi sau uzate de flux de carton, viteza de reincarcare este crescuta si schimbarea eficientei ar putea elimina nevoia de lucratori suplimentari. Mai mult, un sistem eficient de rafturi de carton va reduce oboseala in randul angajatilor.

De asemenea, fluxul de gravitatie foloseste mai eficient spatiul pardoselii, astfel incat sunt necesare mai putine culoare, ceea ce inseamna ca mai multe bunuri pot fi stocate in aceeasi cantitate de spatiu.

Deoarece stocurile si culesul sunt pastrate separat, exista mai putine accidente si timp pierdut din cauza interferentei traficului angajatilor.

Sistem eficient de colectare a stocurilor

Prima metoda de intrare, prima iesire este utilizata presupunand ca primele bunuri achizitionate vor fi primele bunuri vandute. De exemplu, un magazin alimentar care achizitioneaza lapte isi va pune la dispozitie rafturile cu cele care trebuie achizitionate mai intai, chiar din fata frigorificului. Laptele mai nou va fi plasat in spatele acestor cutii, permitand astfel ca laptele cu cele mai apropiate date de expirare sa fie vandut mai intai.

In primul rand, prima iesire este o optiune excelenta pentru bunurile din depozit cu termen de valabilitate. Cu toate acestea, este si o alegere inteligenta pentru cei cu depozite care fabrica marfuri ciclice, cum ar fi imbracaminte la moda sau produse tehnologice.

Latimi variate ale fluxului de carton

Rafturile de flux noi si utilizate sunt usor de asamblat si intretinute. Rack-urile de carton folosite sunt intr-o varietate de adancimi, inclusiv: 36″, 42″, 48″, 72″, 84″ si 96″. Latimea rafturilor variaza, de asemenea, intre: 12” latime, 13” latime, 14” latime, 15” latime si 16” latime. Centrele de 1”, 2” si 3” sunt disponibile in timp ce se pot adauga divizoare de banda completa reglabile.

Avantajele rafturilor de carton

Sistemele de rafturi noi si folosite pot fi transformate in rafturi pentru fluxul de carton, achizitionand rafturi cu carton, cu sinele, cum ar fi roti din polipropilena. Unele dintre avantajele raftului cu flux de carton includ:

  • Construite pentru performanta si fiabilitate;
  • Reduceti costurile fortei de munca;
  • Organizarea produsului;
  • Mentinerea stocurilor;
  • Produse distribuite uniform.

Asadar, aceasta este o categorie de rafturi care se poate dovedi a fi foarte eficienta pentru afacerea dvs. In cazul in care insa aveti nevoie si de diferite alte tipuri de rafturi, fie ele metalice sau nu, StoreExpert.ro rafturi reprezinta cea mai buna solutie pentru dvs.

Aici puteti descoperi cele mai potrivite rafturi pentru afacerea dvs., incepand de la rafturi de care puteti avea nevoie in depozitul dvs. de materiale de constructii, si pana la rafturi metalice necesare pentru o vulcanizare sau pentru un magazin care vinde anvelope.

La StoreExpert.ro puteti sa gasiti absolut toate tipurile de rafturi de care aveti nevoie, dar si diferite utilaje precum transpalete electrice sau transpalete manuale, generatoare, etc.

0 Shares
You May Also Like