Cum scapam de muste?

0 Shares
0
0
0

Fara doar si poate, mustele sunt acele insecte de care ne dorim sa scapam cat mai repede posibil pe timpul verii. Ele sunt insectele care ne invadeaza camerele, bucataria, balcoanele, terasele, si pe care nu le dorim in viata noastra. Vom discuta in cele ce urmeaza despre muste, si despre cum putem scapa de ele.

Mustele sunt insecte de ordinul „Diptera” si au o singura pereche de aripi. Dintre numeroasele tipuri de muste, cel mai des sunt intalnite urmatoarele:

Adultii Blow Fly sau Fly Bottle, care au aproximativ 1 / 8-5 / 8 de inch (4-16 mm) lungime, dimensiunea unei muste a casei sau putin mai mare. Larvele mature au aproximativ 3 / 8-7 / 8 de inch (9-22 mm) lungime.

Au parti bucale spongioase; antenele sunt pene, cel putin pe cele doua treimi inferioare. Larvele sunt fara ochi, fara lejeritate, conice dintr-un segment mare, rotunjit din spate in cap, care este o pereche de carlige intunecate. Adultii sunt partial sau integral metalic albastru, verde, sau branza plictisita, uneori neagra. Larvele sunt de un galben deschis la alb.

House Fly – House fly adult are aproximativ 1 / 8-1 / 4 de inch (4-7,5 mm) lungime, mai mare decat masculul. Larva matura are aproximativ 1 / 4-3 / 8 de un inci lungime (7-10 mm). Fata adulta are 2 benzi catifelate, argintiu deasupra si aur sub; torace are 4 dungi inguste; nicio pata palida in spatele capului sau al varfului posterior al toracelui; laturile abdomenului de obicei palide.

Larva este fara ochi, fara lejeritate, conica din spate in cap, care este o pereche de carlige intunecate. Adultul este cenusiu plictisitor. Larva are culoarea cremului si are aspect gras.

Drain Fly

Muscile de scurgere, cunoscute si sub denumirea de muste de molie, variaza de la 1/5 pana la 1/6 de lungime. Sunt de culoare inchisa sau cenusie si, sub marirea de mana, drenele de scurgere se vad ca au un corp acoperit, asemanator cu parul, cu aripi mari orizontale. Mustele de scurgere fac zboruri sarace.

Au un traseu de zbor scurt si frenetic si sunt capabile sa acopere doar cativa metri in cel mai bun caz. Mustele de scurgere isi depun ouale in materia organica umeda care se acumuleaza in canalele de scurgere, in conductele de preaplin si in depozitele de gunoi.

Larvele au aproximativ 3 / 8th of inch lungime, fara pereche si fara vierme. Desi mustele de scurgere nu musca, acestea pot deveni o pacoste pe masura ce populatiile lor cresc.

De ce le am?

Ca si in cazul majoritatii daunatorilor, mustele cauta o sursa de hrana si un loc sigur in care sa se reproduca si sa traiasca. Tipul de mancare preferat depinde de specia de musca, dar poate include: carne (de dorice tip), excremente, gunoi, fructe si legume proaspete, cum ar fi banane, struguri, piersici, ananas, rosii;fermentarea lichidelor.

Sunt periculoase?

Da. Multe muste lichefiaza alimentele solide prin regurgitare, contaminand astfel alimentele si raspandind boala.

Cum scap de muste?

Controlul mustelor in si in jurul proprietatii dvs. poate fi o sarcina dificila si, daca nu sunt eliminate toate urmele surselor de hrana si ale zonelor de reproductie, acestea pot re-infesta foarte repede. Din acest motiv, pentru a va asigura ca scapati de muste, ideal ar fi sa optati pentru servicii complete de dezinsectie case, oferite de firmele de specialitate. Acestia folosesc cele mai puternice solutii care omoara mustele instant.

O pot face singur?

In timp ce exista unele produse de control al mustelor despre care se spune ca sunt utile pentru a elimina aceste insecte pe cont propriu, acestea sunt in general ineficiente, cu exceptia cazului in care se efectueaza o intretinere corecta si continua.

Merita sa ne amintim ca daca substantele chimice sunt utilizate in combaterea daunatorilor, pot fi periculoase pentru oameni si animale de companie daca sunt amestecate sau utilizate in mod necorespunzator.

Cum pot preveni acest lucru in viitor?

Prevenirea mustelor poate fi o sarcina foarte dificila datorita varietatii lor largi de surse de hrana si a locurilor de reproducere. In cazul in care proprietatea dvs. sau animalele de companie sunt infestate de muste, primul dvs. apel ar trebui sa fie catre o firma care presteaza serviciile 3D (dezinfectie, dezinsectie si deratizare), iar asfel sansele de a scapa de muste sunt foarte mari.

0 Shares
You May Also Like