Ce trebuie sa faci atunci cand inchiriezi un apartament?

Ce trebuie sa faci atunci cand inchiriezi un apartament?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa faci atunci cand inchiriezi un apartament?
Expertii de la Bucharest apartments iti ofera toate informatiile de care ai nevoie pentru momentul in care te pregatesti sa iti inchiriezi un apartament sau o garsoniera. Este important sa intelegi inca de la bun inceput faptul ca pretul pentru apartamentul pe care il vrei variaza in functie de exigentele tale, deci, cu cat esti mai pretentios cu atat costul va fi mai mare.

In continuare iti dam cateva sfaturi obiective despre ce ar trebui sa faci in momentul in care vrei sa inchiriezi un apartament.

In primul rand iti recomandam sa lucrezi cu o firma specializata in domeniul acesta, cum este si cea din linkul anterior mentionat, sau de asemenea, sa apelezi la o agentie. Facand asa ai garantia ca nu vei avea probleme ulterior cu proprietarul, mai ales ca numarul de cazuri in care au aparut probleme cu proprietarii sunt destul de comune.

Daca alegi sa colaborezi cu o firma de inchirieri sau cu o agentie este posibil sa ti se impuna sa platesti o garantie. In trecut acesta era un impediment pentru multe persoane care voiau sa inchirieze insa acum situatia s-a schimbat pentru ca si proprietarii care inchiriaza individual si pe cont propriu au inceput sa practice aceasta tehnica si sa solicite oamenilor sa plateasca garantia. Este vorba despre o suma pe care tu o vei recupera in momentul in care pleci din locul inchiriat si reziliezi contractul de inchiriere.

Aminteste-ti ca tu, din pozitia persoanei care inchiriaza ai si drepturi, nu doar obligatii si asta ar trebui sa conteze cel mai mult pentru tine. In sensul acesta recomandarea noastra este sa semnezi de fiecare data un contract cu inchiriatorul pentru ca atunci cand vor aparea probleme si disensiuni intre tine si proprietar vei avea ceva pe care sa te bazezi. Stabileste in contract tot ce consideri ca este important pentru tine. Asigura-te de asemenea ca acest contract este inregistrat la organele responsabile.

Daca lucrezi cu o firma de inchirieri sau cu o agentie poti fi sigur ca acest contract va fi inregistrat deci nu ai de ce sa iti faci griji.

In momentul in care iti alegi locatia stim ca iti vei dori ceva central. Realitatea este ca ar trebui sa locatia sa fie aleasa in functie de locul de munca de exemplu, sau de locul in care copiii merg la scoala. De ce este important sa iti alegi locul unde vrei sa stai, asa?

Pentru ca daca esti de exemplu in Bucuresti si lucrezi undeva la periferie iar tu locuiesti in centru vei pierde foarte mult timp pe drum mergand prin toata capitala care la prima ora se poate dovedi de cele mai multe ori impracticabila. In sensul acesta este bine sa te duci cat mai aproape de job. Acelasi lucru este valabil si pentru scoala la care merg copiii. Nu iti doresti sa intarzie in fiecare zi la scoala si sa ai discutii cu profesorii sau cu invatatorii motiv pentru care trebuie sa fii cat mai operativ si sa duci copilul repede la scoala.

0 Shares
You May Also Like