Cum alegi cel mai bun apartament de inchiriat in Bucuresti?

0 Shares
0
0
0

Piata imobiliarelor s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, asadar nu ducem lipsa de oferte in ceea ce priveste inchirierea apartamentelor si nici in cumpararea imobilelor.

In capitala, inchirierea apartamentelor este o optiune tot mai utilizata, asadar trebuie sa stii cum alegi cel mai bun apartament de inchiriat in Bucuresti.

Inchirierea unui apartament se face de obicei datorita nivelului superior de invatamant, obtinerea unui nou loc de munca sau pur si simplu pentru ca iti doresti o schimbare.

Cum Bucurestiul se afla printre primele orase cand vine vorba de mutare, va trebui sa faci alegerea potrivita in ceea ce priveste inchirierea apartamentelor in capitala.

Primul pas pe care il facem este de obicei sa ne orientam dupa pret, asadar, pretul chiriei nu ar trebui sa fie mai mult de 50% din veniturile lunare. Pe langa pretul chiriei, ia in considerare si contribuirea la plata cheltuielilor de intretinere si a utilizatilor de care beneficiezi.

In al doilea rand, analizeaza ce asteptari ai de la inchirieri apartamente bucuresti. Aceste asteptari se refera la zona, cheltuielile, facilitatile si dotarile pe care le are apartamentul si pe care le vrei.

Bineinteles ca toti vom opta pentru ceva modest, dar in acest caz ai grija sa nu pierzi pe alta parte. De exemplu, daca te hotarasti asupra inchirierii unui apartament la periferia orasului, fii pregatit sa platesti transportul pana la locul de munca sau pana la centrul universitar, lipsa magazinelor si alte facilitati de care nu beneficiezi la un pret foarte mic.

In al treilea rand, daca ai luat deja o decizie si apartamentul pe care l-ai vizitat este ceea ce iti doresti, ai grija la ce discutii ai cu proprietarul. Acest aspect este de cele mai multe ori foarte neglijat, iar din apartamentul cel mai potrivit devine cea mai proasta decizie.

Vizitele proprietarului, precum si reparatiile pe care le va face in apartament trebuie sa fie stabilite in contractul de inchiriere.

In al patrulea rand, gandeste-te si la comisionul agentului imobilar. Agentii imobiliari isi fac foarte bine treaba in acest domeniu si datorita capacitatii lor profesionale, acestia iti vor gasi intr-un timp record locuinta de care ai nevoie.

Daca esti nou venit in Bucuresti, cu siguranta nu vei stii cum functioneaza piata imobiliara si vei avea nevoie de serviciile unei agentii imobiliare.

Inchirierea apartamentelor in Bucuresti este mult mai usoara daca alegi consultanta unui agent imobiliar. Acesta va avea nevoie din partea ta de cateva detalii despre zona, utilitati, dotari, pret, acces la magazine, acces la transportul in comun si alte informatii suplimentare.

Pe de alta parte, totusi iti doresti sa nu platesti comisionul agentiilor, fii pregatit de stres si timp pierdut. Odata ce s-a hotarat inceperea activitatii la locul de munca, cu siguranta nu vei fi disponibil pentru orice deplasare in vederea obtinerii unui apartament de inchiriat.

De acest lucru se poate ocupa o agentie imobiliara, urmand ca tu sa primesti toate detaliile referitoare la cerintele tale, apoi sa il vizitezi, fara a mai fi nevoie de o alta vizita in plus.

0 Shares
You May Also Like