Ce trebuie sa stii inainte sa deschizi un bar?

Ce trebuie sa stii inainte sa deschizi un bar?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stii inainte sa deschizi un bar?
In cazul in care iti doresti sa incepi o afacere, mai mult ca sigur te poti gandi sa incepi cu un bar sau o cafenea, dat fiind faptul ca in ultimii ani din ce in ce mai multi tineri aleg sa isi petreaca timpul liber in baruri sau cafenele.

Ei bine, lucrurile insa nu stau chiar atat de simplu precum cred unii, ca ai o cladire la dispozitie, iti amenajezi barul dupa bunul plac si poti sa iti desfasori activitatea dupa bunul plac.

Pentru a avea un bar, mai intai de toate va trebui inregistrat punctul de lucru pentru bar, si va vi nevoie de eliberarea certificatului constatator cu activitatile care se vor desfasura in spatiul respectiv – bar.

Trebuie sa stii ca atunci cand vrei sa iti deschizi un bar ai nevoie de autorizatie de functionare pe linie sanitara si sanitar – veterinara insa asta nu este tot. Pentru ca barul tau sa functioneze perfect din punct de vedere legal ai nevoie si de autorizatie pompieri si aviz psi, dar si de autorizatie privind protectia munci si psi.

Un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand intentionezi sa iti deschizi un bar este acela ca trebuie sa obtii o autorizatie pentru montarea unei reclame sau a unui panou al firmei sau al barului.

Trebuie deasemenea sa obtii autorizatia privind desfacerea bauturilor alcoolice, insa asta nu este tot. Mai trebuie sa inchei si un contract cu un medic specializat in medicina muncii, si trebuie deasemenea sa inchei un contract de salubrizare pentru ridicarea gunoiului.

Este foarte important sa ai in vedere faptul ca toate aceste autorizatii sunt extrem de importante, pentru ca fara a obtine una dintre aceste autorizatii, sau fara a avea incheiat unul dintre cele doua contracte amintite anterior, nu vei putea sa iti desfasori activitatea din punct de vedere legal.

In cazul in care vei deschide barul fara a avea toate aceste documente importante, vei avea de platit amenzi usturatoare si vei putea ajunge sa platesti penal sau civil.

Totodata trebuie sa stii ca si amenajarea barului reprezinta un aspect foarte important la care trebuie sa te gandesti cat se poate de serios. De ce? Pentru ca amenajarea trebuie sa fie facuta conform normelor uniunii europene, si trebuie sa contina 3 spatii, respectiv spatiul de vanzare, spatiul de depozitare si spatiu pentru personal.

Atunci cand vrei sa iti deschizi barul trebuie sa tii cont si de instructiunile tehnologice, si anume de schema de igienizare (wc – personal, wc -clienti, vestiar personal, etc).

Deasemenea este foarte important sa efectuezi periodic lucrari de dezinsectie, deratizare si dezinfectie, si sa poti sa dovedesti cu documente aceste servicii.

Trebuie deasemenea sa inchei contracte de service pentru casa de marcat, si trebuie sa afisezi in loc vizibil certificatul de inregistrare al firmei, certificatul constatator, autorizatiile, trebuie afisat un anunt care sa arate faptul ca in barul tau sunt interzise vanzarea tutunului si a bauturilor alcooloce minorilor, dar si un afis cu adresa si cu numarul de telefon al protectiei consumatorului.

Un alt amaununt pe care trebuie sa il ai in vedere, este acela de a nu uita ca angajatii barului trebuie sa lucreze cu contract de munca, acesta fiind necesar sa fie inregistrat la fotele de munca.

0 Shares
You May Also Like