Cum alegi un aspirator?

Cum alegi un aspirator?

0 Shares
0
0
0

Cum alegi un aspirator?
Aspiratorul este fara doar si poate unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice, dat fiind faptul ca el se foloseste pentru a pastra curatenia din interiorul unei locuinte.

Tocmai datorita faptului ca acest aparat electrocasnic are o atat de mare importanta, in continuare vom discuta despre ce trebuie sa stie cei care au de gand sa isi cumpere de pe Epinvest.ro un aspirator.

Cei care se afla in cautarea unui aspirator, trebuie ca mai intai de toate sa cunoasca tipurile de aspiratoare care se gasesc pe piata, iar aici trebuie amintit faptul ca se pot gasi atat aspiratoare cu sac, cat si aspiratoare fara sac.

Deasemenea se mai gasesc aspiratoare cu filtrare prin apa, insa se mai pot gasi si aspiratoare cu spalare, aspiratoare verticale sau diferite alte tipuri de aspiratoare.

Persoanele care se afla in cautarea unui asemenea aparat electrocasnic ar trebui sa tina cont si de puterea si de capacitatea de aspirare a aparatului respectiv.

Aici trebuie precizat faptul ca nu este neaparat ca aspiratoarele care au peste 2000 W putere sa fie foarte performante. Cei care se afla in cautarea unui aspirator ar trebui sa tina cont neaparat de indicele care atesta puterea de aspirare.

Un amanunt foarte important de amintit aici este acela ca puterea de aspirare este calculata in wati, insa puterea de aspirare poate fi de pana la 5 ori mai mica decat puterea totala a aspiratorului.

Persoanele care intentioneaza sa isi cumpere un aspirator, trebuie sa tina cont si de cele mai importante accesorii ale aspiratoarelor, care sunt fara doar si poate duzele.

Aici trebuie mentionat faptul ca duza cea mai populara este duza pentru pardoseala dura, aceasta fiind accesoriul ideal pentru ca aspiratorul sa isi faca treaba rapid si eficient. O asemenea duza poate fi ideala pe suprafete precum gresia sau parchetul.

Exista deasemenea duze ideale pentru suprafetele inguste, care sunt utile in orice situatie. De regula aceste duze se folosesc in spatiile inguste, in zonele dintre mobilier si perete sau acolo unde exista mici rrapaturi intre pernele canapelei si spatar. Pana si colturile parchetului pot sa fie aspirate cu asemenea duze.

Pentru situatiile in care este nevoie de curatarea si de aspirarea unui covor, duzele turbo sunt cele mai indicate. Acestea pot sa absoarba foarte bine praful si murdaria din tesatura covoarelor.

Cu siguranta cei care intentioneaza sa isi cumpere un aspirator trebuie sa tina cont si de alte caracteristici importante, iar aici putem aminti de exemplu filtrul aspiratorului, care are capacitatea de a retine la interior particulele de praf, astfel incat acestea sa nu ajunga in atmosfera.

Dimensiunile si capacitatea de aspirare reprezinta alte doua coordonate care depind direct una de cealalta, si care trebuiesc luate in evidenta atunci cand se alege un aspirator.

Rotile si dimensiunea cablului conteaza si ele foarte mult. Rotile mari contribuie la manevrarea cu usurinta a aparatului, in timp ce un cablu lung este ideal pentru ca permite mutarea aspiratorului dintr-un capat in altul al camerei.

Zgomotul produs este fara doar si poate un alt criteriu de care trebuie tinut cont atunci cand se alege un aspirator, pentru ca este evident faptul ca nimanui nu ii place sa foloseasca un aspirator zgomotos. Un aspirator care sa genereze intre 60 si 70 dbl in timpul utilizarii este un aspirator perfect.

0 Shares
You May Also Like