Cum ne alegem incaltamintea corect?

0 Shares
0
0
0

Cum ne alegem incaltamintea corect?In urma unei plimbari printr-un magazin incaltaminte Stefan cel Mare ne-a venit si ideea acestui articol. Cu totii ne cumparam pantofi dar suntem putini cei care stim cum se aleg corect pantofii.

Picioarele reprezinta un sfert din numarul total de oase din corp si au rolul de a absorbi jumatate din greutatea corpului la fecare pas si cu toate astea respectul pentru ele este aproape inexistent.

Puteti sa le faceti ocazional pedichiura sau sa le sprijiniti de canapea la finalul zilei insa specialistii ne spun ca ar trebui sa facem mult mai mult pentru picioarele noastre.

O persoana se deplaseaza in medie 1000 km pe an mergand pe jos picioarele reprezinta a doua parte din corp care munceste intens pentru ca prima este inima si prin urmare sunt foarte importante si de aceea au nevoie de mai multa atentie.

Consideram ca macar vara, dupa ce stam o iarna intreaga in ghete si cizme sa le oferim picioarelor un prilej de relaxare asa cum se stie femeile au si o slabiciune pentru produsele cosmetice, pentru bijuterii si pentru haine.

De aici deducem ca ele trebuie sa fie atente atunci cand isi aleg de exemplu o pereche de sandale care sa fie de fiecare data in pas cu moda.

Sunt si cateva sfaturi de care ar fi bine sa tineti cont atunci cand va cumparati pantofii pentru a va mentine santatea picioarelor. Cumparati de fecare data incaltaminte care sa vi se potriveasca si chiar si cu o jumatate de numar mai mare dar care sa nu va deranjeze deloc chiar de prima data cand ii purtati,

Mergeti la cumparaturi si probati seara pantofii atunci cand picioarele au tendinta sa fie umflate. De fiecare data piciorul va trebui sa stea lejer in pantofi. Tocurile nu ar trebui sa fie nici foatre joase dar nici foarte inalte.

Este recomandat sa utilizati branturi facute din materiale naturale cu scopul de a atenua presiunea cu solul in momentul in care mergeti.  Evitati materialele sintetice care impiedica piciorul sa respire. Aveti grija si ca talpa sa fie cat mai flexibila si sa lase degetele sa se miste in voie cand mergeti. Vara este recomandat sa mergetm desculti de fiecare data cand avem posibilitatea de a face asta.

Tocurile foarte mari modifica piciorul si faciliteaza in acelasi timp si aparitia varicelor iar cu timpul pot sa duca la modificari de pozitie normala a coloanei.

Daca impingeti frontal degetul mare in pantofii care au varf ascutit vi se vor modifica articulatiile si in timp vor aparea dureri si senzatia de disconfort.

Incaltamintea inchisa aduce si un plus de pericol in special in daca a fost confectionata din materiale sintetice care favorizeaza si transpiratia.

Umezeala constanta la nivelul picioarelor va spori riscul de a se dezvolta micozele piciorului si afecteaza si structura oaselor si forma lor si talpa de la pantofi este importanta.

Omul a fost proiectat pentru a se deplasa in zone moi precum nisipul sau iarba si este nevoie de incaltaminte moale si elastica pentru a ne misca foarte bine, fara disconfort.

0 Shares
You May Also Like